21:23 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Roni

  Toţi pensionarii trebuie să afle! S-a schimbat data la care îşi primesc banii!

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  244810

  Schimbarea a fost luată în cadrul Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat. Despre ce este vorba

  BUCUREŞTI, 7 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Pensionarii din România au motive de bucurie. Şi aceasta pentru că s-a terminat cu aşteptatul şi cu stresul generat de întrebarea: când intră banii de pensie.

  Conducerea Partidului Social Democrat, reunită în cadrul Biroului Permanent Naţional, a decis, în prezenţa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi a premierului Viorica Dăncilă, schimbarea datei la care vine pensia. 

  Potrivit acestei decizii, toate pensiile ar urma să fie plătite până la data de 15 ale lunii. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că au existat în trecut o serie de scandaluri legate de faptul că pensionarii nu îşi primeau banii înaintea unor sărbători importante, informează ştiripesurse.ro.

  Decizia urmează să fie formalizată de Guvern, în cel mai scurt timp.

  În acest sens, ar trebui să existe o coordonare şi cu oficiile poştale. Un exemplu în acest sens îl constituie întâmplarea petrecută în data de 27 aprilie a acestui an, la Oficiul Poştal 38 din sectorul 2 al Capitalei, unde a fost un scandal monstru între pensionari şi angajaţi. Motivul: cei din urmă nu au putut plăti pensiile din lipsă de bani. Oamenilor li s-a cerut să revină a doua zi, sâmbătă, pentru ridicarea sumelor ce li se cuvin.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei