02:16 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis

  "Iohannis și Dragnea, uniți să ascundă cancerul". Care sunt "simptomele"

  © AFP 2018 / DANIEL MIHAILESCU
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  37410

  Cearta dintre Klaus Iohannis și Liviu Dragnea nu atinge problemele spinoase ale economiei românești, ne spune un analist.

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Președintele Klaus Iohannis critică Guvernul pentru măsurile luate, acuzând că mărirea salariilor, de exemplu, crește "tensiunea" economiei.

  Liderul partidului de guvernământ, Liviu Dragnea, îi riposteză că aceste măsuri sunt necesare, după ce salariile au fost scăzute dramatic pe timpul regimului condus de fostul președinte Traian Băsescu.

  Un cunoscut analist economic arată însă disputa e mai mult formală, pentru că evită adevăratele probleme ale țării, pe care amândoi le lasă nerezolvate, ca și cum ar fi înțeleși.

  "În timp ce pentru dl Iohannis economia este amenințată de hipertensiunea pe care o induce politica PSD, iar pentru dl Dragnea această politică vindecă economia de o gripă prelungită moștenită de la alții, România este bolnavă de cancer de-a binelea și, cel mai probabil, fără întoarcere!" — scrie Ilie Șerbănescu, în Cotidianul.ro.

  "Pierzând proprietatea asupra punctelor, sectoarelor și pârghiilor strategice din economie, predând deci străinilor decizia, România a devenit o biată colonie", mai spune celebrul jurnalist.

  El crede că economia națională e atinsă de un cancer generalizat, pe care atât Iohannis cât și Dragnea îl lasă netratat și nici măcar nu se obosesc să îl ia în discuție.

  "Înțelegem însă prea bine de ce lipsa autostrăzilor și spitalelor, externalizarea profiturilor fără fiscalizare de către multinaționale, batjocura redevențelor (probabil cele mai mici din lume), minciuna sprijinirii IMM-urilor, desconsiderarea și umilirea capitalului românesc, scoaterea din joc a acestuia prin dosare montate în justiție, mascarada anticorupției care ilogic nu găsește decât corupți români într-o țară deținută economic de străini, tragedia gazului românesc care urmează a fi exportat fără ca românii să aibă acces la el, ei bine, de ce toate acestea nu fac obiect de controversă între dnii Iohannis și Dragnea: cei doi sunt deopotrivă uniți în cuget și simțiri în a se face că nu văd tot ceea ce decurge din rânduielile coloniale care guvernează România actuală și care, ca un cancer generalizat, vor duce la dezmembarea teritorială a țării, după pierderea deja a economiei naționale și a deciziei naționale!" — conchide Ilie Șerbănescu.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei