04:17 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Parlament

  Cadou de la Parlament pentru primari: Liber la făcut bani

  © Sputnik /
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  55 0 0

  Se schimbă legea: aleșii locali vor putea lucra ca directori în firme private, conform unei reglementări care a trecut de Parlament.

  BUCUREȘTI, 17 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Primarii, viceprimarii, dar și consilierii locali și județeni, vor putea exercita funcții în diverse domenii de activitate din mediul privat, potrivit unei propuneri legislative.

  Cu o condiție, însă: firmele în care vor avea aceste funcții să aibă activitate în domenii care nu au legătură cu atribuțiile exercitate ca aleși locali, precizează site-ul de specialitate avocatnet.ro.

  Măsura apare în proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

  Pentru a putea fi aplicat, proiectul de act normativ mai are nevoie de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

  Potrivit legislației, în acest moment, primarii, viceprimarii și primarul general al Capitalei pot exercita funcții sau activități doar în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice.

  Tematic

  Un primar din Ardeal a mers pe jos la București pentru a se adresa Guvernului
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei