00:05 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  9430

  Partea nevăzută a comerțului online: ce riscăm atunci când apelăm la vânzători parveniți?

  CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Într-un interviu oferit postului de radio Sputnik, juristul Inga Albu a povestit despre riscurile care implică cumpărăturile efectuate online. În opinia expertului, riscul de a rămâne fără bani continuă să fie foarte înalt atunci când nu respectăm anumite reguli de securitate.

  "În ceea ce privește plățite online, deseori putem ajunge sub influența escrocilor care ne solicit codul PIN al cardului bancar. Desigur, nu trebuie să facem acest lucru. Evitați astfel de plăți, pentru că riscați să fiți înșelați și să pierdeți toți banii de pe card", a povestit expertul.

  La efectuarea plăților în internet, a menționat expertul, trebuie indicat doar numărul cardului și un cod din trei cifre indicat pe verso.

  "Ce trebuie să știm atunci când facem o comandă la un produs din afara țării? Este necesar să obțin toată informația despre produs. Da, la prima vedere s-ar putea crea impresia că prețul este foarte mic, însă trebuie să luăm în considerație costul livrării, devamarea și altele. Am putea să achităm o valoarea mai mare pentru marfă, a declarat Albu.

  Ea a mai menționat că firma care efectuează vânzări online, de regulă, nu previne clientul că produsul nu poate fi returnat, ceea ce poate trezi îndoieli cu privire la calitatea mărfii.

  Potrivit ei, numărul plăților online continuă să crească, iar în același timp și numărul cazurilor de încălcare a drepturilor consumatorului.

  Tematic

  Imagini fierbinţi: Prostituţie online într-un apartament din Chişinău
  Google şi fundaţii finanţate de Soros controlează rezultatele căutărilor online
  Veste bună: actele de stare civilă vor putea fi perfectate online
  Atenţie, părinţi: un nou joc online periculos vă poate lăsa fără copii
  Magazinul online unde se pot cumpăra doar produse româneşti
  (FOTO) Un selfie al Verei Brejneva în pijama a cucerit publicul online
  Tagurile:
  card bancar, plăți online, Mastercard, visa


  Știrile Zilei