22:22 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  17501

  Firmele românești sunt întrecute pe piață de cele străine și pentru că nu știu să își promoveze interesele în mass-media și în relația cu clienții.

  BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik, Daniel George Nistor. Compania de stat Electrica a avut o evoluție negativă în ultimii ani, atât din punctul de vedere al valorii acțiunilor tranzacționate la Bursa de Valori, cât și în ce privește cota de piață.

  Un jurnalist economic descrie în cifre aceste "căderi" și face legătura cu faptul că firmele concurente, societăți cu capital italian, francez și german, se bucură de o foarte bună promovare în mass-media, în timp ce compania românească este practic inexistentă la acest capitol.

  "Urmăriţi măcar cu coada ochiului reclamele la TV? Eu am remarcat că Enel oferă aparate de aer condiţionat cu plata pe factură, Engie are o campanie de atragere a consumatorilor noi cu factură comună la gaz şi electricitate plus serviciile aferente pentru fiecare, iar în urmă cu ceva vreme îmi amintesc că E.On participa în cadrul ofertei de Black Friday a eMag cu 1 TW de energie electrică gratis pe an pentru primii 1.000 de solicitanţi care migrau de la furnizorul anterior", scrie Cristian Dogaru, în Bursa.ro

  "Aţi văzut vreodată vreun spot Electrica prin media audio-video? Vreo campanie de promovare, ceva? Mărturisesc că eu unul vreau să ofer bani statului când am de ales între mai mulţi furnizori, dacă preţurile lor sunt comparabile", completează jurnalistul.

  El a sunat la Electrica în urmă cu câteva luni și a solicitat o ofertă de preț, dar nu a obținut-o nici până azi.

  Compania de stat românească pierde teren în competiția cu firmele străine și din cauza delăsării angajaților săi. Trebuie să acceptăm astfel de realități atunci când ne plângem de pozițiile tot mai slabe ale capitalului autohton în peisajul economic.

  Tematic

  Ce ni se pregăteşte: Cedarea totală a suveranităţii naţionale către companii străine
  România nu e interesantă? Uite cum ne invadează străinii
  România, țara unde afacerile străinilor cresc cel mai puternic. Cifre incredibile!
  Tot ce-i românesc trebuie să dispară – încă o celebră firmă, cumparată de străini
  Ca la război: Ce măsuri ia SRI în privinţa serviciilor de informaţii străine
  Șocul nopții: "Zeci de mii de români sunt recrutați de străini, iată centrele..."
  Ghiță, care firme străine te-au scos din joc cu mâna lui Kovesi?
  Industria modei: Românii produc, străinii vând
  Tagurile:
  E.On, Enel, Engie, Compania de stat Electrica, România


  Știrile Zilei