14:18 16 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Șantier de construcție a blocurilor locative

  Veste șocantă despre români și casele lor

  © Sputnik / Виталий Тимкив
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  121 0 0

  Lucrările de construcții au înregistrat o scădere în primele patru luni ale acestui an, trase puternic în jos de clădirile rezidențiale.

  BUCUREȘTI, 14 iun — Sputnik, Daniel George Nistor. În intervalul 1 ianuarie — 30 aprilie 2018, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

  Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total, cu 2,7%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la construcţii noi cu 6,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,2%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

  Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,7%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 6,9%, respectiv cu 6,8%.

  Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,6%.

  Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,6%, respectiv cu 0,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,0%.

  Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%, respectiv cu 7,8%.

  Aprilie comparativ cu martie

  De asemenea, în luna aprilie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată calendaristic și sezonier.

  Potrivit datelor INS, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,1%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 13,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,5%.

  Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale cu 14,0% şi la clădirile rezidenţiale cu 4,9%. Creştere a avut loc la construcţiile inginereşti cu 6,6%.

  Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,4%.

  Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 7,8%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 5,0%.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei