01:15 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Recoltarea florii soarelui

  România, la bilanţ: rolul agenţilor de influenţă în distrugerea economiei şi agriculturii

  © Sputnik / Alexandr Kryazhev
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  22710

  Ţara noastră a pierdut şansa de a deveni exportator de utilaje agricole, iar terenurile fostelor şcoli de profil au intrat în posesia unor şmecheri.

  Ceea ce vedem astăzi este doar rezultatul unor acţiuni iresponsabile prin care ţara noastră a devenit un stat care, în loc să producă, importă.

  Fostul ministru al Agriculturii şi, totodată, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti" a declarat, în interviul acordat în exclusivitate corespondentului Sputnik, că România ar fi trebuit să găzduiască o mare fabrică de utilaje agricole, dar că, din pricina anumitor interese, în loc să fi exportatori pentru toată regiunea noastră, centrul şi estul Europei, am devenit importatori.

  Toată afacerea s-a blocat în 1996, atunci când era vorba de privatizarea Uzinei „Semănătoarea" din Bucureşti.t Chiar dacă acordul cu agentul economic era semnat, colaborarea nu a mai avut loc.

  Decăderea României a continuat cu scăderea nivelului liceelor agricole, ale căror terenuri, pe care se făcea practică, au intrat în posesia unor „şmecheri", care au construit acolo vile sau le-au dat mai departe.

  Tabără a precizat că aceste unităţi de învăţământ se descalifică prin faptul că profesorii nu mai au pregătirea necesară şi nici interesul necesar.

  Acest fapt duce la o altă problemă, cea a consultanţilor în domeniu, necesari celor care vor să îşi deschidă afaceri. Vorbim de o nouă zonă în care România are de suferit.

  Interviul a fost realizat de corespondentul Sputnik, Georgiana Arsene.  Știrile Zilei