20:44 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  53840

  Ideea că un război comercial dintre SUA și China ar fi avantajos pentru dolar este total absurdă, potrivit investitorului Peter Schiff. Detalii despre ce se va întâmpla, de fapt, cu moneda americană.

  BUCUREŞTI, 25 iun — Sputnik, Doina Crainic. Investitorul şi comentatorul financiar american Peter Schiff crede că dolarul , dimpotrivă, se va deprecia.

  „Există concepţia — cel puțin când vine vorba de comerț — conform căreia dolarul va trage foloase dintr-un război comercial, idee care consider că este eronată. Cred că este la fel de greșită ca și concepţia că dolarul va beneficia de pe urma unui deficit bugetar mai mare", a spus Schiff, citat de seekingalpha.com.

   

  Schiff își exprimă dezacordul cu cei care crede c un război comercial sau deficite bugetare în SUA vor conduce la un deficit al dolarului, situaţie care va fi în favoarea monedei americane.

  El lămureşte că o cantitate excesivă de dolari va fi furnizată de cantitatea mare a obligațiunilor de trezorerie. „Care este diferența dintre un certificat de trezorerie de 30 de zile și un dolar? Sunt aproape același lucru. Singura diferență este că oamenii nu își cheltuiesc cu ușurință bonurile de trezorerie. Nu intră într-un magazin pentru a-şi cumpăra ceva cu un bon. Însă îl pot schimba şi îşi pot cumpăra ceva. Dar sunt, în realitate, dolari", a mai spus investitorul.

  Potrivit lui Schiff, pe măsură ce oferta de dolari va creste, este posibil ca cererea pentru moneda americană să scadă, în timp ce Fed-ul american nu va fi capabil sa oprească excedentul de dolari.

  „În cele din urmă, cererea pentru dolari se va prăbuşi, nu oferta. Iar atunci când cererea pentru dolari se prăbușește, prețul dolarului se prăbușește. Obţii inflație masivă. Spre asta ne îndreptăm", este concluzia investitorului american.

   

  Tematic

  Război împotriva SUA: UE vrea să renunțe la dolar
  Putin: Rusia trebuie să scape de „povara dolarului” în comerțul cu petrol
  Sfârşitul dolarului american? China lansează petro-yuanul
  Dolarul american își pierde statutul de cea mai importantă monedă
  Tagurile:
  prăbușire, dolar, război comercial, China, SUA

  Știrile Zilei