23:48 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Eugen Orlando Teodorovici

  Ce veste ne dă Teodorovici! Anul acesta vom scăpa de...

  © Photo: Guvernul României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  78540

  Guvernanții ne anunță o decizie așteptată de foarte mulți români, care "va fi luată la pachet cu alte măsuri benefice" pentru oamenii de rând.

  BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Daniel George Nistor. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat o măsură în urma căreia românii vor scăpa de poprirea pe conturi.

  "Nu te poți uita în ochii unui român simplu care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să vedeți că o să dispară această abordare agresivă din partea statului până la finele anului, a declarat Teodorovici la emisiunea "100 de minute", realizată de Antena 3, după cum informează site-ul postului de televiziune. 

  "Poprirea aceasta dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neașteptate — pleacă într-o excursie în afara țării și se trezește că nu poate să-și acceseze niciun fel de cont pentru că pentru o sumă minoră a blocat cineva toate conturile", a mai spus ministrul.

  Potrivit Codului de procedură civilă, pot fi poprite veniturile din salarii, pensii, ajutoare bănești sau alte indemnizații speciale care pot fi urmărite, în următoarele limite: până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii; până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

  Cum se derulează operațiunea, conform legislației actuale?

  "Organul fiscal înfiinţează, în limita creanței ce trebuia recuperată, popriri bancare asupra tuturor conturilor deținute de debitor, fiind astfel indisponibilizate toate conturile deţinute de debitori, la toate băncile. În plus, şi deblocarea conturilor se realizează cu mare întârziere, chiar şi după ce contribuabilul achită sumele datorate", scrie site-ul de specialitate avocatnet.ro.

  Mai mult, în cele mai multe cazuri, contribuabilii sunt nevoiţi să meargă personal la Fisc şi să solicite scrisorile de ridicare a popririi, pe care le duc ulterior la băncile unde au conturi, tocmai pentru a evita blocarea acestora un timp îndelungat.

  Tematic

  Abia acum vine Revoluția Fiscală. Dacă nu ne păcălește Teodorovici
  Vă vine să credeți? Fiscul, prietenul contribuabilului
  Codul Fiscal se modifică. Iată noile schimbări
  Cum se poate da peste cap sistemul fiscal românesc
  Tagurile:
  schimbări, poprire, Promisiune, conturi bancare, FISC, Eugen Teodorovici, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei