19:37 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Sediul Băncii Internaționale de Investiții de la Moscova

  România și-a majorat cota la BII de la Moscova

  © Sputnik / Борис Бабанов
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (196)
  39140

  România și-a majorar cota parte din capitalul social al Băncii Internaționale de Investiții de la Moscova.

  BUCUREȘTI, 16 iul — Sputnik. Guvernul României și-a majorat cota parte a capitalului social al Băncii Internaționale de Investiții (BII) până la 7,04 la sută printr-o contribuție suplimentară de 4 milioane de euro pe 12 iulie, se anunță pe site-ul oficial al instituției.

  În rezultatul plății efectuate cota parte a României a crescut la 22,45 milioane euro ceea ce o plasează pe locul cinci printre statele participante la BII. Acest lucru s-a întâmplat după cea de-a 109-a ședință a concisliului băncii din Iaroslavl, unde s-a accentuat necesitatea capitalizării suplimentare a băncii pentru asigurarea unei dezvoltări pe termen lung și sporirea activităților de creditare și investiții în cadrul noului ciclu strategic de dezvoltare de cinci ani, lansat anul trecut.

  "Capitalizarea suplimentară a băncii noastre demonstrează încrederea pe care o are Bucureștiul față de posibilitățile noastre de realizare a unei strategii eficiente de creștere pentru perioada 2018-2022, bazate pe rezultatele pozitive a reformei BII și relansarea activității ei", a menționat președintele interimar al consiliului de administrație a BII, Alexandru Florescu.

  "Sunt convins că și restul acționarilor BII au o părere similară și vor continua să acorde instituției o susținere totală", a mai adăugat el.

  În ultimii ani, România a devenit una din cele mai active țări în cadrul BII. Astfel, volumul actual al portofoliului din această țară este de peste 78 de milioane de euro. Banca este, de asemenea, unul dintre jucătorii activi de pe piața de capital din România, contribuind la dezvoltarea acesteia în cadrul realizării misiunii sale.

  Ședința Consiliului de Administrație a Băncii Internaționale de Investiții de la Moscova
  © Sputnik / Игорь Виноградов
  Ședința Consiliului de Administrație a Băncii Internaționale de Investiții de la Moscova

  Banca Internațională de Investiții (BII) a fost înființată printr-un acord semnat pe 10 iulie 1970 între România, Bulgaria, Ungaria, Republica Democrată Germană, Mongolia, Polonia, URSS și Cehoslovacia, fiind înregistrată la secretariatul ONU cu numărul 11417. Scopul băncii constă în susținerea dezvoltării economice a statelor membre.

  După căderea regimurilor comuniste, instituția se afla într-o stare inactivă. În anul 2000, Polonia și Ungaria și-au anunțat retragerea. În anul 2015, Ungaria a decis să redevină membru BII.

  Începând cu anul 2012, BII revine în forță cu o nouă echipă de administrare care a realizat o serie de reforme în interiorul instituției.

  La 26-27 iunie, la București a avut loc cea de-a 107 reuniune a statelor membre BII, în cadrul căreia a fost aprobată strategia de dezvoltare a organizației pentru perioada 2018-2022.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (196)

  Tematic

  O bancă cu sediul la Moscova va cumpăra acțiunile DIGI24
  Tagurile:
  cota parte, capital social, BII, Banca Internațională de Investiții, Alexandru Florescu, Moscova, România


  Știrile Zilei