15:50 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu

  Dragnea și Iohannis dau o veste bună pentru 100.000 de români

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  172640

  Șeful Camerei Deputaților spune că o lege promulgată joi îndreaptă o inechitate pe care o sufereau peste 100.000 de români.

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik, Daniel George Nistor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat modificările şi completările promovate de social-democraţi la Legea 263/2010 a pensiilor publice promulgate joi de preşedintele Klaus Iohannis, privind grupele speciale de muncă.

  "În 2015 se ridicase nivelul stagiului de cotizare — 30, 32, 33 până la 35 de ani. Practic, prin această lege la cei din grupele speciale — aviaţie civilă, siderurgie, subteran, transport maritim şi fluvial, foraj, ţiţei şi gaze, cei care lucrează în condiţii grele şi foarte grele — nu se mai împarte numărul de puncte la 35 de ani de muncă, se împarte la 25, ceea ce înseamnă că vor avea o pensie mai mare", a declarant Dragnea, citat de Agerpres.

  Liderul PSD a adăugat, referindu-se la beneficiarii respectivei legi, că este vorba despre oameni "care au ieşit la pensie în condiţii similare pe o legislaţie şi alţii care au ieşit, dar pe altă legislaţie, şi la ei se împărţea la un număr de ani diferit".

  "Este, de fapt, îndreptarea unei inechităţi şi de recalcularea pensiilor vor beneficia în mod automat, nu mai este nevoie să meargă pensionarul la ghişeu, prin efectul acestei legi, din oficiu, Casa de Pensii va recalcula pensia pentru fiecare", a spus Dragnea.

  "Deci, este o mărire a pensiilor pentru cei din grupele speciale de muncă. A fost o decizie politică pe care am luat-o, am convenit să facem această completare în sensul pozitiv înainte de adoptarea noii legii a pensiilor, pe care am început să o prezentăm şi o vom prezenta în luna următoare", a arătat președintele Camerei Deputaților.

  El a precizat că de aceste modificări vor beneficia "peste 100.000 de români".

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

  Legea se referă la persoanele care au desfăşurat activitate în locurile de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă.

  Tematic

  Dezvăluire-șoc! Statul plătește pensiile private facultative
  Oraşul din România unde pensionarii primesc cel mai mult - nu e Bucureşti
  Anunțul de ultima oră al Guvernului: se schimbă data pensiilor
  Degeaba acuzăm pensionarii. Câți bani primesc cei mai nevoiași dintre ei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei