23:00 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  20710

  România, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Croația, Ungaria și Germania vor înregistra o scădere a recoltei la hectar.

  BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Potrivit aprecierilor analiștilor USDA, departamentului agricol al Comisiei Europene, precum și a agenției APK-Inform, în statele din regiunea dunăreană (Ucraina, Moldova, Serbia, Bulgaria, Germania, România, Croația și Ungaria) volumul total al producției de orz va ajunge la 21,9 milioane de tone, ceea ce reprezintă 15 la sută din producția totală a orzului la nivel mondial, însă va fi cu 9 la sută mai mică decât anul trecut (24,1 milioane tone), informează portalul zol.ru.

  Diminuarea producției este legată de micșorarea recoltei la hectar al acestei culturi în toate țările, în afară de Republica Moldova, unde se prognozează o creștere cu 8 la sută în raport cu anul trecut.

  Se așteaptă că recolta de orz se va diminua în Bulgaria cu 10 la sută — până la 43,4 chintale/hectar, iar în România cu 17 la sută — până la 37,6 chintale/hectar. De asemenea, producția va scădea și în Germania (-13 la sută — până la 37,6 chintal/hectar).

  În același timp, se menționează că în anul 2018 suprafețele de orz în această regiune au crescut la 5,21 milioane de hectare față de 5,18 milioane hectare în anul 2017. Totuși, o reducere a suprafețelor cu această cultură a fost înregistrată în Bulgaria (-6 la sută) și România (-14 la sută).

  În Ucraina spațiile de cultivare a orzului au rămas la nivelul sezonului trecut (2,5 milioane hectare), în timp ce recolta va fi cu 7 la sută mai mică (30,9 chintale la hectar), ceea ce reprezintă 7,6 milioane de tone, în scădere cu 9 la sută față de indicatorul de anul trecut.

  Tematic

  Grâul românesc va salva de foame Africa de Est și Yemen
  Culmea jafului în "grânarul Europei": cerealele produc pierderi la buget!
  România este printre principalii furnizori de grâne pe piața Turciei
  Rusia devine principalul grânar al planetei
  Rusia a obținut cea mai mare roadă de grâu din ultimii 40 de ani
  Recolta masivă de grâu în România, Rusia și Ucraina afectează bursa din Chicago
  Grav! Porumb congelat contaminat, vândut și în România!
  România se bate cu Franța pentru piața de porumb din Marea Britanie
  Importăm porumb, deși suntem pe primul loc la cultura porumbului
  România a devenit unul din principalii exportatori de porumb în Marea Britanie
  Tagurile:
  chintale, orz, Recolta, hectar, Grâne, 2017, 2018, Croația, Ungaria, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Germania, România

  Știrile Zilei