02:10 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Pesta porcină în România (67)
  1024662

  Ei susţin că acţiunea „pesta porcină" e cu „bătaie lungă" şi fac apel la solidaritate - e o luptă pentru supravieţuire, extrem de dură.

  BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. „Reprezentanţii marilor crescători de porci cer interzicerea creşterii porcului în gospodăriile ţărăneşti pe motiv că ţăranii sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine africane”, alertează Costel Stanciu, președinte al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

  Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România susţine că această acţiune are drept scop îngroparea ţăranului român şi se face cu ajutorul „cozilor de topor".

  Mai exact, se doreşte ca românul să nu mai crească porci în bătătură, pe motiv că acolo ar fi cauza îmbolnăvirilor, iar statul ar trebui să dea ceva în schimb, bovine sau ovine.

  „Acţiunea pesta porcină e cu bătaie lungă! Dacă vom sta în casă şi nu le vom da o replică pe măsura ticăloşiei lor, s-ar putea să le reuşească acest plan diabolic!", a scris Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, pe pagina sa de Facebook.

  Motiv pentru care, acesta informează că, mâine, în intervalul orar 11.00-13.00, reprezentanţii APC vor picheta Ministerul Agriculturii şi îndeamnă la solidaritate.

  Тема:
  Pesta porcină în România (67)

  Tematic

  Autorităţile române fuseseră avertizate: vom fi „loviţi" de pesta porcină
  Pesta disperării. "E Auschwitz, muncitorii rămân pe drumuri, UE și-a atins țelul"
  Autoritățile în alertă. Pesta porcină lovește iar, acum departe de Tulcea


  Știrile Zilei