08:36 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  porc

  „România importă cantităţi mari de carne de porc. Nici nu vă vine să credeţi cât de mult!"

  © Sputnik / Valery Titievsky
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  12611

  Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României a avertizat asupra acestor importuri - posibilele efecte ale pestei porcine nu au fost incluse în calculele Băncii Centrale.

  BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat, vineri, că există 547 de focare de pestă porcină în 98 de localităţi. Numărul animalelor sacrificate se ridică la aproape 50.000.

  Ieri, Banca Naţională a României a revizuit, în scădere de la 3,6% la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 2,7%, în scădere de la 3% pentru decembrie 2019.

  Trebuie menţionat că efectele pestei porcine nu au fost incluse în raport, după cum a recunoscut chiar Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

  „Nu am introdus, în calculele noastre, pesta porcină. Să vedem care va fi impatul. Oricum, România importă cantităţi mari de carne de porc. Nici nu vă vine să credeţi cât de mult. Este o realitate. Importă din Polonia, din Ungaria", a precizat Mugur Isărescu, potrivit adevarul.ro.

  Guvernatorul a spus că, deocamdată, din datele BNR, preţurile la produsele alimentare au rămas relativ stabile în ultima perioadă.

  Isărescu a avertizat că excedentul de cerere a rămas ridicat, dezechilibrele comerciale nu au fost corectate, în condiţiile unui avans al importurilor, iar presiunile inflaţioniste au rămas prezente în economia românească.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei