08:16 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Jacob Rothschild

  Rothschild: Noua ordine economică mondială, în pericol!

  © AFP 2018 / LEON NEAL
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  67753

  Celebrul bancher Jacob Rothschild și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul financiar global înființat după cel de-al Doilea Război Mondial. El a atras atenţia în legătură cu problemele care pun în pericol ordinea economică mondială.

  BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Doina Crainic. Banchetul miliardar Jacob Rothschild a atras atenția cu privire la războiul comercial dintre Statele Unite și China și la criza din zona euro, acestea constituind, în opinia sa, problemele principale care pun în pericol ordinea economică.

  „La atentatele din 11/09 și la criza financiară din 2008, puterile lumii au lucrat împreună, având o abordare comună. Astăzi, cooperarea se dovedește a fi mult mai dificilă. Acest lucru pune în pericol ordinea economică și securitatea postbelică", a avertizat Rothschild în comentariile sale privitoare la rezultatele semestriale ale trustului său de investiții.

  În economie, ordinea postbelică se referă, de regulă, la un sistem de management monetar care a condus la ascensiunea dolarului american ca monedă dominantă.

  „În aceste circumstanțe, politica noastră este să ne menținem expunerea limitată pe acțiunile cotate și să intrăm în noi angajamente cu multă precauție", a adăugat Rothschild.

  Trustul de investiții al lui Rothschild, RIT Capital Partners, are o expunere scăzută de 47% pe piața de valori, un procent istoric. Acesta este îngrijorat de faptul că creşterea preţurilor, pe parcursul a 10 ani, pe piaţa de acțiuni se va încheia.

  Rothschild a atras atenţia şi asupra nivelurilor „potențial distructive" ale datoriilor în Europa, precum şi asupra războaielor comerciale ca fiind probleme majore ce pot afecta economia globală.

  „Probabil că vor continua să existe probleme pe piețele emergente, însoțite de creșterea ratelor dobânzilor și de politica monetară a Fed-ului american, care a redus lichiditatea dolarului la nivel global", a mai spus bancherul.

  Potrivit lui Rothschild, lipsa unui răspuns coordonat la nivel internațional la provocările globale era puțin probabilă într-o epocă în care predominau lideri populiști și protecționiști, precum președintele american Donald Trump.

  Tematic

  Rothschild: Omenirea se confruntă cu un test financiar la scară globală
  Van Damme: Familiile Rockefeller și Rothschild nu-l vor lăsa pe Trump să câștige
  Rothschild cumpără o bancă din România. Ce interese urmărește
  Apocalipsa economică mondială este aproape?
  U.E. a ales R.P. Chineză și refuză SUA!
  E timpul să profităm. A început războiul comercial SUA-China, Hai România!
  Tagurile:
  ordinea economică mondială, pericole, Jacob Rothschild, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei