05:18 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Pesta porcină

  Concediile angajaţilor ANSVSA, lovite şi ele de pesta porcină

  © Sputnik / Irina Leahova
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Pesta porcină în România (66)
  5501

  În timp ce Societatea Ornitologică Română a acuzat ANSVSA că a luat măsuri greşite de combatere a PPA, instituţia a decis să ia prima măsură concretă din această perioadă de criză.

  BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Pentru perioada imediat următoare, cererile de concediu de odihnă aprobate pentru întreg personalul instituţiei atât la nivel central, cât şi la nivelul direcţiilor judeţene, nu se vor mai efectua. Măsura apare în Nota de Serviciu emisă de secretarul general al ANSVSA, Stelian Caramitru, şi aprobată de preşedintele Geronimo Brănescu.

  În viziunea celui care a aprobat Nota de Serviciu, motivarea consemnării în unităţi a personalului o reprezintă necesitatea aplicării unor măsuri specifice sporite în scopul controlului bolii şi limitarea răspândirii virusului în teritoriu.

  Măsura a stârnit nemulțumirea numeroșilor angajați ai ANSVSA care au apucat să își plătească rezervările pentru concediu, iar acum se văd în situația de a pierde banii. Mai ales că măsurile luate în vederea stopării epidemiei de PPA sunt considerate ca fiind greșite și inutile, informează evz.ro.

  Reamintim că reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române susţin că în ciuda recomandărilor şi a strategiilor realizate de experţi la nivel european, în România, măsurile luate sunt exact pe dos şi amintesc, în acest fel, de vânarea speciilor protejate.

  SOR crede chiar că intensificarea vânătorii de mistreţi şi de prădători poate chiar să extindă focarele de PPA şi să ducă la dezechilibre imense în natura din România.

  Тема:
  Pesta porcină în România (66)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei