11:31 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Euro

  "Vreţi adevărul?". Director la o multinatională de rang 0 spulberă un mit despre România

  CC0 / Pixabay / Pijon
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  54910

  Directorul local al unei mari companii franceze declară că infrastructura deficitară nu îi afectează afacerea, așa cum se plâng alți investitori.

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Constructorul francez de aparate de zbor Airbus a investit în România 52 milioane de euro, iar divizia locală a adus o cifră de afaceri de 300 milioane de euro, împărţită jumătate Franța, jumătate România. Grupul exportă peste 70% din producția fabricată și a generat la noi 6.300 locuri de muncă.

  Serge Durand, responsabil pentru România al companiei constructoare de aeronave, a făcut joi o declarație surprinzătoare.

  Când se vorbeşte despre investiţii străine în România, mari investitori francezi precum Renault, de exemplu, au vorbit de infrastructura din România, care este departe de a fi perfecta și îngreunează derularea activităților. Cum afectează acest lucru business-ul Airbus?

  "Vreţi adevărul? Nu ne afectează", a răspuns Serge Durand la această întrebare, într-un interviu acordat agenției Agerpres.

  El nu a ascuns faptul că ar dori unele facilități care ar ajuta afacerea firmei.

  "Sigur, dacă ar fi o nouă autostradă, e binevenită. Dacă ar fi un nou aeroport în Braşov, este binevenit. Dar, până acum, nu pot spune că această lipsă în infrastructură ne-a oprit să investim", a mai spus Durand.

  În legătură cu infrastructura, directorul Airbus România a subliniat că nu resimte un impediment major din acest punct de vedere, dar a precizat că o îmbunătățire i-ar fi de folos.

  "Ar putea fi mai bună, dar nu ne-a împiedicat dezvoltarea companiei în Braşov, pentru că centrul de greutate al aeronauticii este în Braşov. Deci da, aş călători mai uşor la Bucureşti dar, onest vorbind, nu ne afectează afacerea", a explicat Durand.

  Acesta a vorbit și despre pragul de 16 elicoptere H215M, asamblate în România. Care ar fi durata de timp?

  "În aeronautică, avem doar cicluri mari. Dacă ne imaginăm că aceste 16 aeronave sunt comandate până la finalul anului, am avea nevoie de doi-trei ani să fim complet operaţionali pentru a le furniza", a arătat directorul societății cu capital francez.

  Elicoptere urmează să fie livrate Ministerului român al Apărării, iar compania locală IAR va fi prim-contractor.

  "Prim-contractor înseamnă că vom numi aeronava IAR/H215M. Va fi un produs românesc, ca în 1968, când am decis să punem IAR/330 la Puma şi ştiţi că la IAR au fost create 365 de elicoptere de acest tip. Multe au fost exportate, unele încă zboară", a precizat Serge Durand.

  Tematic

  Titov: Moldova - platformă pentru cucerirea pieței din UE de către investitorii ruși
  Dragnea schimbă legea. Declarație tranșantă către investitorii străini
  Guvernele României - pentru multinaționale mume, pentru micii investitori ciume
  Tesla, investiții în Moldova?
  Investigație acasă la mafia lemnului. Nu vei crede cine e vizat
  Statul român ia mai puțini bani de la investitorii din petrol și gaze
  Salariile mari alungă investitorii? "Fals! Rămân aici și tot ei profită"
  Tagurile:
  cifră de afaceri, infrastructură, investiții, Airbus, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei