14:10 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  42610

  Alerta a fost dată de către şeful Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, care atrage atenţia că au apărut indivizi care se dau drept reprezentanţi ai instituţiei şi păcălesc oamenii de bună credinţă.

  BUCUREŞTI, 17 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Ca şi cum fermierii nu ar fi avut destule probleme, a mai apărut una. De data aceasta, provocată, fiindcă nişte indivizi s-au gândit să îşi rotunjească veniturile nu prin muncă, ci prin… înşelăciune.

  Acesta este li motivul pentru care Adrian Chesnoiu sfătuieşte fermierii, dar şi pe alţi beneficiari ai fondurilor europene, să nu se lase păcăliţi de indivizi care s-ar da drept reprezentanţi ai Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale. Contractele de finanţare, dar şi alte acte pentru obţinerea banilor europeni se semnează doar la sediul instituţiei, nu acasă sau în alte părţi.

  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale atrage atenția solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 să fie vigilenți și să nu permită apariția unor situații infracționale cu impact financiar produse de persoane care nu au nici o legătură cu AFIR, atrage atenția AFIR, într-un comunicat transmis pentru agroinfo.ro.

  Mai mult, AFIR face precizarea că nu va solicita niciodată sume de bani pentru depunerea unor proiecte şi, cu atât mai mult, nu va realiza nici un demers care să pericliteze egalitatea de şanse a solicitanţilor.

  Adrian Chesnoiu spune că a întâlnit în ultima vreme situaţii grave în care oameni de bună credinţă au fost înşelaţi şi păgubiţi de persoane diferite al căror scop ea doar de a induce în eroare şi de a-şi însuşi sumele de bani prin fraudă.

  Acest avertisment al AFIR vine ca urmare a sesizărilor făcute de unii beneficiari, chiar zilele acestea fiind semnalat un caz în localitatea Lugoj din judeţul Timiş.  Știrile Zilei