04:14 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Александр Журавель

  Forumul moldo-rus: Acest loc din Moldova le amintește turiștilor ruși de URSS

  © Sputnik / Osmatesco
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  95 0 0

  Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova, Alexandru Juraveli, a declarat pentru Sputnik Moldova că "Forumul economic moldo-rus", care se desfășoară în aceste zile la Chișinău, este un eveniment important pentru Republica Moldova, inclusiv pentru operatorii turistici din ambele țări.

  Alexandru Juraveli spune că actualmente agențiile de turism din țara noastră au "contracte cu mai mulți turoperatori din Rusia, aceștia preferă tururi de weekend, care includ excursii la vinării sau mănăstiri".

  Interlocutorul a menționat că, fiind o piață foarte mare, este mai complicat să promovezi ofertele turistice moldovenești în Rusia, iar acest forum oferă posibilitatea de a stabili legături cu turoperatorii mari din această țară.

  "Nu este ușor să promovăm traseele turistice din Republica Moldova pe piața din Federația Rusă, iată de ce pentru noi este important să încheiem contracte cu turoperatori mari, iar ei, la rândul lor, să promoveze Republica Moldova pe piața rusească. Forumul moldo-rus este o oportunitate de a face acest lucru", spune Juraveli.

  Alexandru Juraveli a menționat că numărul turiștilor care vin să ne viziteze țara, inclusiv din Rusia, este în continuă creștere, iar destinațiile sunt diverse.

  "Mulți turiști veniți din Rusia sunt interesați să viziteze regiunea transnistreană, care, probabil, le amintește de URSS", precizează Alexandru Juraveli.

  Totodată, el a menționat că turiștii din Republica Moldova, dar și din România sunt interesați să viziteze Federația Rusă. Iată de ce, spune Juraveli, acum este în proces dezvoltarea unui nou pachet turistic care să includă traseul România — Republica Moldova — Rusia.

  "Federația Rusă este o destinație turistică interesantă, iar, pentru a deveni mai accesibilă, trebuie să avem și o "pace politică" în relațiile moldo-ruse", a punctat interlocutorul.  Știrile Zilei