14:40 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  193 0 0

  Șeful partidului de guvernământ a dat asigurări că o lege care să pună ordine în mediul de business va fi adoptată și va avea prevederi dure.

  BUCUREȘTI, 24 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe tema legii insolvenței.

  "Am avut o discuție cu domnul Tăriceanu și doamna Dăncilă și am decis să amânam cu o săptămână, dar legea insolvenței trebuie adoptată. De ce să lăsăm toți șmecherii să profite cu tupeu? Discutăm și de chestiuni penale la insolvență", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

  Potrivit legii la care lucrează guvernul, firmele nu vor mai putea să stea la infinit în procedura de insolvență.

  "O aducem, ca şi prevedere legală, în acel fel încât să producă efectele pe care această piaţă — că vorbim de firme, mediul… nu contează… din România — le aşteaptă. Să ai 63 miliarde lei în zona asta (de recuperat) mi se pare deja de prost gust, te mai şi simţi aşa afectat că cineva de la Guvern încearcă să îndrepte. La lege se lucrează şi în cel mai scurt timp o să vedeţi că şi iese", a declarat recent Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

  El a explicat, în urmă cu o lună, care vor fi modificările legislative aduse de noul act normativ.

  "Cadrul legal pe insolvență trebuie schimbat radical. În primul rând nu ar trebui să mai permită ca o firmă în insolvență să aibă relații comerciale cu o firmă din grup. E clar că tu pe acea firmă o ridici, iar eu, statul, sunt păgubit", a spus atunci ministrul Finanțelor.

  "Altă problemă, să nu mai fie dat un termen lung. Trebuie să fie un singur termen, dacă l-ai încălcat — faliment să scrie pe firmă. Aceste lucruri nu sunt legale și morale și se vor schimba cu modificarea acestei legi", a arătat Eugen Teodorovici.

  Conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în primele şapte luni ale acestui an au intrat în insolvenţă 5.237 de firme, cele mai multe în Bucureşti, respectiv 1.034, şi în judeţele Bihor — 349, Iaşi — 286, Timiş — 284 şi Constanţa — 271 (+19,91%).

  Tematic

  Teodorovici, dezlănțuit. A spus clar când și cum va lovi firmele insolvente
  Teodorovici le închide robinetul. Nu vor mai sta la infinit în insolvență
  Moare o legendă a industriei românești. Insolvență după 153 de ani de istorie
  Trei mari firme de stat vor intra în insolvență
  ”Bucuria acelor generații” a intrat în insolvență
  Atenție la insolvențe! Le dai marfa, nu iei banii
  Tagurile:
  insolvențe, Eugen Teodorovici, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei