08:47 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Eugen Orlando Teodorovici

  Teodorovici, "misterios": Vine bucuria bogaților, dar nu va fi chiar bucurie

  © Facebook / Eugen Orlando Teodorovici
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  214 0 0

  Nu va fi amnistie, ci restructurare, iar până la 31 octombrie MFP va elabora un proiect de act normativ în acest sens.

  BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik, Daniel George Nistor. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) lucrează la un pachet de măsuri care ar urma să accelereze colectarea de venituri la bugetul de stat.

  "Amnistia…i-am spus restructurare financiară. Am spus că până la final de octombrie lucrăm la Ministerul de Finanţe să facem o propunere de pachet de astfel de măsuri, pe categorii de contribuabili, cu datorii, fără datorii la stat", a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3, potrivit Agerpres.

  "După aceasta, se discută la nivel de coaliţie, în Guvern şi să luăm o astfel de măsură, pentru că, repet, este moment T zero care trebuie să se întâmple. Acest pachet de măsuri face parte din acel pachet mare de măsuri pentru zona economică, că vorbim de insolvenţă, de zona asta de amnistie, sau cum îi spunem, restructurare financiară, că vorbim de alte prevederi care să sprijine mediul de afaceri, acea funcţie de mediere, nu mai poprim, nu mai blocăm, mai ales în cazul primăriilor", a mai spus ministrul.

  Care este "misterul" diferenței dintre "amnistie fiscală" și "restructurare fiscală"? Teodorovici a explicat în urmă cu două luni că firmele nu vor fi iertate complet de datorii, ci vor putea intra într-un regim pe care el l-a mai aplicat în 2015, când era ministru de Finanțe în Guvernul Ponta.

  Astfel, firmele vor avea un termen de grație până când vor putea să își plătească datoriile, și dacă vor respecta acest termen, vor fi scutite de penalitățile de întârziere. O astfel de prevedere a mai fost emisă la jumătatea lui octombrie 2015. Atunci datornicii puteau să scape de penalități dacă achitau până la 31 martie 2016, adică în decurs de patru luni și jumătate.

  Scopul măsurii este acela de a obține venituri pentru buget, pe ideea — mai bine ca statul să ia mai repede sumele datorate, dar fără penalități, decât să aștepte mai mult timp până când va încasa totalul.

  Tematic

  Știrea nopții: Teodorovici, sincer despre o nouă criză financiară în România
  Iohannis nu răspunde provocării lui Teodorovici, care i-a dat o adevărată lecție!
  Teodorovici, dezlănțuit. A spus clar când și cum va lovi firmele insolvente
  Surpriză... previzibilă: Eugen Teodorovici acceptă să fie premier!
  Teodorovici le închide robinetul. Nu vor mai sta la infinit în insolvență
  Teodorovici ne spunea acum trei luni că știe să rezolve. Nu a a rezolvat
  Teodorovici – iată singura soluție care îl lasă fără arme pe Iohannis


  Știrile Zilei