09:59 20 Mai 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.94
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.68
  Sediul FMI

  FMI pune România la colț după ce a lăudat-o ieri!

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  129 0 0

  FMI ne-a spus luni că România a devenit mult mai "valoroasă" decât anul trecut, și marți că va avea în 2018 o creștere economică sub așteptări.

  BUCUREȘTI, 9 oct — Sputnik, Daniel George Nistor. România se situează pe locul 45 într-un clasament al primelor 100 de ţări ca valoare a brandului de ţară, în creştere faţă de locul 49 pe care se situa în 2017, conform unei cercetări la care au participat experți FMI.

  Astfel, valoarea brandului de ţară al României a crescut cu 27%, până la 222 de miliarde de dolari, arată un studiu publicat luni de compania americană de consultanţă Brand Finance, citat de Agerpres

  România este devansată în acest clasament de ţări precum Iran, Columbia, Vietnam sau Bangladesh, dar se situează în faţa unor ţări precum Ungaria — locul 54, Slovacia — locul 55, Grecia — locul 59, sau Bulgaria — locul 70.

  La nivel global, Brand Finance susţine că SUA beneficiază de cel mai valoros brand de ţară, 25.900 miliarde de dolari, în creştere cu 23% în ritm anual, urmat de brandul de ţară al Chinei (12.800 miliarde de dolari) şi cel al Germaniei (5.100 miliarde de dolari). Pe ultimele locuri se situează Libia, Honduras şi Insula Mauritius.

  FMI
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Studiul Brand Finance Nation Brands se bazează pe datele colectate de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), Forumul Economic Mondial şi fDI Intelligence. Studiul calculează valoarea brandului unei ţări pe baza mai multor criterii grupate sub trei piloni: bunuri şi servicii, turism, investiţii şi societate, acestea fiind apoi corelate cu produsul intern brut al ţării respective.

  Pe de altă parte, FMI şi-a revizuit, în jos, estimările privind evoluţia economiei româneşti, atât în acest an cât şi anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creşterii robuste înregistrate în 2017, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională.

  "Economia României a înregistrat o creştere robustă de 6,9% în 2017 ca urmare a stimulentelor fiscale şi a cererii externe solide. Creşterea ar urma să încetinească până la 4% în 2018 şi să continue să se diminueze până la 3,4% în 2019, pe măsură ce stimulentele se vor modera", se arată în raportul citat, potrivit Agerpres

  Dacă în luna aprilie FMI estima că, în 2018, Malta şi România vor înregistra în acest an cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,7% şi, respectiv, 5,1%, în raportul publicat marţi, FMI şi-a revizuit, în jos, prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară, preconizând că în 2019 România urmează să înregistreze o creştere economică de 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în aprilie.

  Tematic

  Dragnea, "lovit cu FMI-ul în cap". Băncile din România sunt praf
  FMI către români: Asta trebuie să faceți cu salariile, pensiile și taxele
  OFICIAL - Fostul director FMI, Carlo Cottarelli, noul premier interimar al Italiei
  FMI: O țară UE va întrece România la creșterea economică
  Recomandările FMI: Sus dobânzile, Sus DNA!
  Ordin de la FMI: Nu adoptați "Legea lui Zamfir"!
  FMI anunță Paradoxul 2017 – China a devenit pro-globalizare, SUA "anti"
  Bugetul pentru 2018, machetat ”la sugestia” FMI
  Ucraina nu mai vrea să depindă de FMI
  Christine Lagarde: FMI ar putea în curând să se mute în China
  FMI despre majorarea salariilor: În România NU, în Germania DA
  Olguța Vasilescu a trimis FMI la plimbare
  (VIDEO) Explozie la sediul FMI din Paris
  Cum Moldova a plecat capul sub jugul FMI
  FMI, condus de un penal, afacere de 41 miliarde!
  Acordul cu FMI din 2009, "act de subminare a economiei naţionale"
  Tagurile:
  creșterea economică, prognoza, Fondul Monetar Internaţional, FMI, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei