00:36 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Protestul transportatorilor

  Atenţie - se reiau cursele, greva transportatorilor - suspendată

  © Photo: Facebook / Lorina Neagu
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  8901

  Greva încetează după intervenţia Comisiei de Transporturi a Cameerei Deputaţilor - anunţ făcut de Federaţia Transportatorilor.

  BUCUREŞTI, 11 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Transporturile de persoane urmează să fie reluate începând cu ora 14.00.

  Deputatul PSD Marius Sorin Bota anunţă că a transmis, împreună cu preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, o invitaţie ministrului Lucian Şova ca să dea explicaţii cu privire la ordinul de modificare a condiţiilor de relicenţiere a traseelor în transportul public interjudeţean.

  Potrivit unui comunicat al Federaţiei Operatorilor de Transport din România, protestul început în toată ţara încetează. Motivul îl constituie faptul că deputatul PSD Sorin Bota a comunicat conducerii Federaţiei Operatorilor de Transport din România faptul că marţi, 16 octombrie 2018 va avea loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa.

  „FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă", precizează agerpres.ro.

  Hagiu a explicat de ce doreşte retragerea ordinului respectiv.

  "Acest ordin distorsionează piaţa. În plus, în Parlament se dezbate în această perioadă legea-cadru a transporturilor şi ar trebui să aşteptăm adoptarea ei pentru a elabora normele de aplicare, cum este, de fapt, acest ordin. Cum să faci normele înaintea legii?", s-a întrebat el, adăugând că nu doreşte demisia oficialului de la Transporturi.

  Reamintim că în cursul dimineţii, transportatorii au intrat în grevă, milioane de români fiind afectaţi, subiect despre care v-a informat Sputnik aici

  Tematic

  România blocată - transportul rutier de persoane, oprit în toată ţara
  Tagurile:
  Greva transportatorilor, suspendată, Transportatori, România


  Știrile Zilei