00:23 22 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.57
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  H225M

  "Înlocuirea flotei îmbătrânite". Contract exclusiv între Airbus şi IAR Ghimbav

  © Photo : Airbus Group
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  140 0 0

  Airbus şi IAR Ghimbav au semnat contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, privitor la fabricarea elicopterului H215M.

  BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Potrivit documentului, ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord iniţial, pe 24 august 2017, IAR este contractor principal pentru elicopterul H215M, pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării, având ca scop "înlocuirea flotei îmbătrânite".

  Contractul prevede o colaborare pe următorii 15 ani, Airbus fiind partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav, judeţul Braşov, conform unui comunicat remis Agerpres.

  "Privim spre viitor prin acest parteneriat cu IAR pentru elicopterul H215M, înaintea unei decizii din partea Guvernului României de a pune în aplicare cooperarea noastră şi de a livra Ministerului român al Apărării un elicopter multirol cu adevărat eficient din punct de vedere al costului, produs în România", a spus Olivier Michalon, senior vice president pentru Europa al Airbus Helicopters.

  Directorul general al IAR Braşov, Neculai Banea a subliniat, la rândul său, că semnarea acordului definitiv duce parteneriatul dintre cele două companii la un nivel superior.

  "Considerăm că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluţie pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării şi pentru alţi clienţi din toată lumea ", a afirmat Banea.

  Airbus şi IAR sunt parteneri de peste 15 ani în compania Airbus Helicopters Romania (51% Airbus, 49% IAR), un centru specializat în servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru elicoptere civile şi militare din România şi din alte ţări. 75% din cifra de afaceri a Airbus Helicopters România este reprezentată de contracte la export. În 2016, a fost inaugurată fabrica Airbus Helicopters Industries pentru producţia de elicoptere H215M.

  H215M este un elicopter pentru misiuni utilitare în medii extreme şi pe câmpul de luptă.

  Relaţia Airbus cu IAR cuprinde peste 50 de ani de colaborare de succes având ca rezultat producere a peste 360 de elicoptere sub licenţă Airbus.

  IAR Braşov, companie cu capital majoritar de stat, este specializată în fabricarea şi întreţinerea elicopterelor.

  Airbus, companie înregistrată în Olanda, cu acționari din Franța, Germania, Spania, activează în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. Compania a generat anul trecut venituri de 59 miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi.

  Tematic

  Cerul nu are gropi: Un oficial ucrainean recomandă cetățenilor să-și ia elicoptere
  Rusia va dezvolta un convertiplan pentru trupele aeriene
  Arma mortală: expoziția militară ADEX din Baku
  Tagurile:
  Contract, Producere, Elicoptere, România, Airbus


  Știrile Zilei