02:20 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  98 0 0

  BRD a obținut un profit de peste 1 miliard de lei în primele 9 luni din 2018, în condițiile în care clienții sunt tot mai interesați să se împrumute.

  BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Grupul bancar cu capital majoritar francez BRD -Groupe Societe Generale a realizat, în intervalul ianuarie-septembrie 2018, un profit net de 1,142 miliarde lei, în creștere cu 7% față de perioada similară a anului trecut.

  În același timp, venitul net bancar a urcat cu 11%, "impulsionat de generarea solidă de venituri nete din dobânzi, creșterea volumelor și mediul favorabil al ratelor de dobândă", se arată în prezentarea raportului financiar al grupului, publicat pe site-ul Bursei de Valori București

  În document se mai menționează "îmbunătățirea semnificativă a performanței operaționale", rezultatul operațional brut fiind mai mare cu 19% față de perioada similară a anului precedent.

  Indicatorul cost/venit a ajuns la 48,2% în primele 9 luni ale anului 2018, mai mic cu 3,4 puncte procentuale în comparație cu anul trecut.

  Raport mai bun costuri-venituri

  Așadar, dacă anul trecut, raportul dintre costuri și venituri era de 51,6%, iată că în 2018 acesta a coborât sub 50%, deci societatea bancară cheltuiește mai puțin de jumătate față de veniturile pe care le realizează.

  Documentul BRD subliniază și o "dinamică pozitivă pe plan comercial": +1,5% creșterea creditelor nete totale, +4,3% creștere pe segmentul creditelor retail, producția de leasing mai mare cu +11%, creșterea volumului de tranzacții și a numărului de contracte de bancă la distanță pentru clienții persoane fizice (+16% an pe an).

  Cu alte cuvinte, rezultatele financiare în creștere au venit pe fondul unui apetit tot mai crescut al românilor pentru accesarea împrumuturilor.

  "Într-un mediu economic favorabil, creşterea a fost susţinută de avansul volumelor de credite cât şi de depozite retail şi de intensificarea tranzacţiilor, în timp ce utilizarea tot mai intensă a soluţiilor de bancă la distanţă confirmă eforturile continue de a ne îmbunătăţi şi mai mult oferta digitală", se precizează în raportul grupului

  Dar și tendința de economisire are o evoluție ascendentă, clienții fiind interesați să depună tot mai mulți bani la bancă.

  Depozitele clienților au înregistrat o creștere de +1,5% față de perioada similară a anului precedent, determinată de depozitele retail mai mari cu +6,7% an pe an, pe fondul avansului înregistrat de conturile curente că urmare a majorării veniturilor disponibile. Indicatorul credite nete/ depozite a fost de 69,0% la finalul lunii septembrie 2018, stabil în comparație cu finalul lunii septembrie 2017. 

  Tagurile:
  Români, Credite, Profit, Bancă


  Știrile Zilei