21:53 16 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.70
 • RUB0.28
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  108533

  Preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA, Insula Mare a Brăilei spune că se pregătesc schimbări mari, iar venirea arabilor – o relansare spectaculoasă a insulei.

  BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite a preluat ferma Agricost care exploatează aproape 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei.

  Ce înseamnă pentru această zonă venirea arabilor? Lucian Buzdugan, preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA, este de părere că venirea arabilor va reprezenta o creştere economică, inclusiv salarii mai mari pentru angajaţii de acolo şi o retehnologizare cu utilaje moderne.

  Practic, schimbarea acţionariatului va duce la schimbări majore.

  „Vom beneficia de un fond de investiţii puternic, care se concretizează chiar la această dată într-un proiect în care se investesc 50 de milioane de euro. Adică, introducerea tehnologiei de precizie, care face lucrările cu un înalt randament, o eficientizare maximă a ceea ce realizăm”, a explicat Buzdugan potrivit agroinfo.ro.

  Se manifestă o grijă deosebită față de sol, de creșterea fertiității pentru a favoriza procesele de mineralizare a materiei organice.

  Preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA a mai adăugat că la această oră toate remorcile, toate utilajele agricole sunt schimbate şi că se dotează cu utilaje noi.

  Un alt lucru care se va face în Insula Mare a Brăilei îl reprezintă construirea de noi fabrici de deshidratare şi introducerea de noi culturi care sunt, deocamdată, secrete.

  Dar, a precizat Buzdugan, este vorba despre „un lucru extraordinar” pe care îl vor cultiva, anul acesta, pe 30 de hectare şi speră să obţină ceva deosebit.

  Tematic

  Cele mai neobișnuite insule de pe planetă
  Decizie de ultimă oră: arabii preiau cea mai mare companie agricolă românească
  Un șeic arab va pune mâna pe cea mai mare companie agricolă din România
  Tagurile:
  Planuri, Arabi, Brăila, Insula Mare


  Știrile Zilei