00:34 07 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.64
 • RUB0.24
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  48301

  Ion Țiriac consideră că tinerii care vor să înceapă o afacere ar trebui să se gândească în primul rând la găsirea unui job.

  BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Întrebat care ar fi prima regulă atunci când vrei să deschizi un business al tău, omul de afaceri Ion Țiriac a spus că mai întâi ar trebui să ştii cât costă o pâine sau un litru de lapte.

  "Înainte să îţi faci singur o afacere trebuie să probezi că ştii să faci ceva sau vrei să faci ceva", a afirmat Țiriac, citat de Money.ro

  El arată că "americanii au o treabă senzaţională", în special tinerii şi în special în vacanţe: "i am looking for a job", adică se află permanent în căutarea unui loc de muncă.

  "Dar ce fel de job? Any job! (orice loc de muncă – n.r.)", spune miliardarul.

  "Spălător de vase, orice, numai să fac ceva ce părinţii, începând de la Rockefeller şi terminând cu cine vrei dumneata acolo, îi obligă", subliniază Țiriac.

  El crede că pentru tineri este important "să vadă how do you make a dollar" (să învețe cum să câștige un dolar). "Eu i-aş obliga să vadă cât costă kilu’ de pâine sau cât costă o franzelă sau un litru de lapte", a punctat omul de afaceri.

  Cu o avere de 1,7-1,8 miliarde de euro, Ion Ţiriac s-a clasat, pentru al patrulea an consecutiv, pe primul loc în cea mai recentă ediție Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. 

  Întrebat cum a reuşit să facă performanţă în toate domeniile în care a activat, fostul tenisman spune că nu talentul a fost punctul lui tare.

  "Eu socotesc foarte simplu. Acela cu talent a fost Năstase. Juca o oră pe zi, eu 6, iar el tot mă bătea. Pe de altă parte, la mine în vocabular acest succes se numeşte muncă", a declarat Țiriac.

  După ce și-a încheiat activitatea în tenis, el a lansat jucători precum Guillermo Villas, Boris Becker, Goran Ivanisevici și a derulat afaceri în sport (management, organizare de competiții), imobiliare, bănci, asigurări, industria auto.

  Tematic

  Ion Țiriac a investit bani într-un tractor - VIDEO
  Dezvăluire șoc: o sectă a acaparat miliardarii lumii, "chiar și pe Țiriac"
  Țiriac intervine hotărât pentru Halep. Românca, meciuri grele la Moscova
  Tagurile:
  oameni de afaceri, tineri, Sfaturi, Ion Țiriac


  Știrile Zilei