15:19 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Turkish Stream pipeline

  Serbia, dispusă să se conecteze la Turkish Stream

  © Photo: turkstream.info
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  15810

  Serbia este dispusă să se conecteze la gazoductul Turkish Stream și consideră că acest proiect va contribui la consolidarea securității energetice în regiune.

  BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Serbia este dispusă să se conecteze la gazoductul "Turkish Stream", proiect care va consolida securitatea energetică a țării și regiunii, a declarat ministrul Energeticii al Serbiei, Aleksandar Antic.

  Luni, Antic a sosit cu o vizită la Istanbul, unde a avut loc ceremonia festivă de instalare a ultimului segment din partea maritimă a conductei Turkish Stream.

  “Realizarea proiectului "Turkish Stream" va contribui la sporirea securității energetice comune a acestei părți a Europei. Serbia este gata să dezvolte o prelungire a Turkish Stream împreună cu vecinii ei", a declarat ministrul sârb Energeticii după o întrevedere cu omologul său turc, Fatih Dönmez

  Oficialul sârb a menționat că gazoductul va juca un rol semnificativ pentru toată regiunea.

  "Faptul că de la 10 la 15 miliarde de metri cubi de gaz rusesc vor putea ajunge din Turcia în Bulgaria, Serbia, Ungaria și Austria reprezintă o mare șansă pentru dezvoltarea securității energetice. E o oportunitate pentru dezvoltarea gazificării și economiei gazelor”, a menționat Antic.

  Acesta a subliniat că odată cu conectarea la "Turkish Stream", statele menționate vor beneficia și de venituri de pe urma tranzitului gazului.

  Segmentul maritim al "Turkish Stream" pornește de la stația de compresare Russkaya, în apropierea localității Anapa, și merge, la fundul Mării Negre, spre țărmul Turciei. Prima ramură este destinată livrării gazului către consumatorii turci, iar cea de-a doua – alimentării statelor din Europa de Sud și Sud-Est. Gazul urmează să fie transportat prin "Turkish Stream" de la sfârșitul anului 2019. Capacitatea fiecărei ramuri a gazoductului va constitui 15,75 miliarde de metri cubi.

  Tematic

  Gazprom începe construcția conductei Turkish Stream
  Încă un stat balcanic se alătură proiectului Turkish Stream, nu și România
  Rusia ar putea extinde Turkish Stream în alte state europene
  A fost finalizată prima ramură a Turkish Stream
  Turkish Stream: Rusia evocă destinaţiile principale în Europa
  Putin și Erdogan – prezenți la lansarea segmentului maritim al Turkish Stream
  Tagurile:
  gazoduct, Turkish Stream, Turcia, Serbia


  Știrile Zilei