19:30 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  72110

  Reprezentanţii Al-Dahra din Abu-Dhabi se orientează spre achiziţia unei cunoscute ferme de vaci de lapte – aceasta e situată aproape de Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Arabii de la Al-Dahra sunt cunoscuţi nu doar în România, ci şi în Europa. La noi în ţară, ei au achiziţionat Insula Mare a Brăilei, care este cea mai mare fermă vegetală din Europa.

  Acum, aceştia doresc să achiziţioneze o fermă de vaci de lapte. Potrivit informaţilor apărute în presă, exploataţia dorită de investitorii arabi este Agroindaf Afumaţi din judeţul Ilfov, administrată de Claudiu Daviţoiu.

  Pe lângă oferta arabilor se pare că mai există şi o a doua propunere din partea unui alt mare jucător care a pus ochii pe ferma de lângă Bucureşti, exploataţie cunoscută şi prin faptul că include o adevărată bijuterie arhitectonică complet restaurată de familia Daviţoiu. Este vorba despre conacul Stolnicului Constantin Cantacuzino, informează agrointel.ro

  Pentru cei care nu ştiu, Agroindaf Afumaţi este o fermă emblematică în agricultura românească. Exploataţia include aproape o mie de hectare de teren agricol, iar în ceea ce priveşte zootehnia, fermierul deţinea un efectiv de o mie de vaci de lapte, potrivit ultimelor date publicate de agrointel.ro. El livrează laptele către producătorul Danone.

  De anul acesta, ferma a intrat şi în horticultură, cu o livadă de 20 de hectare pomi fructiferi. Întâlnim aici cireşti, caişi, pruni şi meri. Investiţia a inclus un sistem de irigare prin picurare.  Știrile Zilei