19:52 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Armata SUA

  Jumătate din bugetul militar al SUA „ar putea hrăni toată Africa”

  © Sputnik / Александр Имедашвили
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  14640

  Nu este „adecvat” ca diplomația SUA să comenteze cu privire la costurile trimiterii de bombardiere rusești în Venezuela, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a reamintit apoi Washingtonului despre amploarea cheltuielilor militare ale SUA.

  BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik, Doina Crainic. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că declarația lui Mike Pompeo cu privire la sosirea bombardierelor rusești în Venezuela nu este „diplomatică”.

  „Desigur, nu este diplomatic din partea secretarului de stat (…). În plus, probabil că nu este foarte adecvat să se facă astfel de comentarii când jumătate din bugetul armatei acestei ţări ar putea hrăni toată Africa”, a declarat marți Dmitri Peskov.

  De asemenea, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, a criticat „isteria” Washingtonului.

  „Doar două avioane și Departamentul de Stat devine isteric. Colegi, nu trebuie să fiți atât de stresați”, a scris ea pe Facebook.

  Anterior, șeful diplomației americane a acuzat Rusia și Venezuela că risipesc „fondurile publice”.

  „Guvernul rus a trimis bombardiere peste jumătate din Pământ, în Venezuela. Poporul rus și cel venezuelean trebuie să știe ce înseamnă acest lucru: două guverne corupte risipesc fonduri publice în timp ce popoarele lor suferă”, a fost comentariul lui Mike Pompeo.

  ​Două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 și un avion de linie Il-62 au aterizat la aeroportul internațional Simon Bolivar Maiquetia din Caracas.

  Piloții au călătorit mai mult de 10.000 km, iar zborul a fost efectuat în strictă conformitate cu standardele internaționale de utilizare a spațiului aerian, a declarat marți ministerul rus al Apărării.

  Ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino Lopez, a declarat că avioanele au sosit în Venezuela pentru a efectua manevre comune și, prin urmare, acestea nu reprezintă nicio amenințare.

  Tematic

  Iată care este ţara cu cea mai puternică armată din Europa. Top 10
  Șocul zilei: Washington recunoaște oficial – ”Modelul american” e anulat, e un fals!
  Șeful Pentagonului: spațiul cosmic este un nou teatru de operațiuni militare
  Tagurile:
  alimente, necesar, Africa, buget militar, SUA


  Știrile Zilei