15:12 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Autostradă

  Intră în vigoare o lege ce afectează toţi şoferii – nu e cale de întors

  © AFP 2019 / JEAN-PIERRE CLATOT
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  75702

  Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis este necesar pentru promulgarea Legii privind stabilitatea condiţiilor de introducere pe piaţă a combustibilului.

  BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Şeful statului a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

  Informaţia a fost făcută publică de Administraţia Prezidenţială

  Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea conţinutului minim de biocarburanţi în amestecul de benzină şi motorină, obligativitatea furnizorilor de a afişa la pompă conţinutul de biocarburanţi din benzina şi din motorina comercializată, pentru conformarea cu prevederile art. 3 şi art. 4 din Directiva 2009/30/CE, obligativitatea producătorilor şi importatorilor de autovehicule de a include în documentaţia tehnică pe care o pun la dispoziţia utilizatorilor, respectiv în cartea tehnică, informaţii privind conţinutul de biocarburanţi din benzină care poate fi utilizat, stabilirea valorilor ţintă privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru conformarea cu prevederile art. 7a din Directiva 2009/3 0/CE şi în conformitate cu metodele de calcul impuse prin Directiva 2015/652/CE, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008, notează stiripesurse.ro

  Menţionăm că proiectul de lege a fost adoptat în data de 21 octombrie 2018 de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

  Tematic

  Cugetare în scandalul VW: "România nu e țara corupției, ci tărâmul naivității"
  Atenție, șoferi! Guvernul vă pregătește o nouă taxă
  Zăpada îmbâcsită de toxine pe marginea străzilor – un pericol pentru sănătate
  Tagurile:
  biocarburanți, conținut, Benzină, promulgare lege, Decret


  Știrile Zilei