11:09 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Vladimir Putin la o întâlnirea cu mediul de afaceri din Rusia

  Putin: Rusia nu intenționează să ridice bariere în fața cooperării economice

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  18230

  Vladimir Putin susține că Federația Rusă nu intenționează să instituie bariere în calea cooperării economice internaționale.

  BUCUREȘTI, 26 dec  - Sputnik. Rusia nu intenționează să alunece spre izolaționist și să ridice bariere în calea cooperării economice internaționale, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat Centrul Național de Control al Apărării
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  "Voi sublinia că nu intenționăm să alunecăm în izolaționism, să ridicăm bariere în fața cooperării economice internaționale. Înțelegem foarte bine că acest lucru ar frâna dezvoltarea țării", a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Rusia.

  El a mai menționat că Rusia, împreună cu partenerii săi, în primul rând cei implicați în integrarea eurasiatică, este deschisă pentru cooperare, schimburi comerciale, tehnologice și investiționale.

  Susținerea afacerilor în Rusia reprezintă una din principalele sarcini în condițiile sancțiunilor, luând în considerație faptul că în spatele unor decizii politice are loc eliminare a concurenților și redistribuirea piețelor, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  “În ansamblu, susținerea businessului autohton, sporirea capacităților lui – e una din cele mai importante sarcini, în special astăzi, când companiile ruse se confruntă cu anumite restricte externe. În spatele acțiunilor politice se ascund tentativele de concurență neloială, eliminarea concurenților și redistribuire a piețelor. Observăm aceste lucruri pe exemple concrete, care sunt evidente, partenerii noștri nici nu le ascund”, a spus Putin.

  Potrivit lui, un răspuns la acești pași trebuie să fie sporirea competitivității globale a economiei rusești.

  “Trebuie să accelerăm ritmurile dezvoltării industriei, să ne consolidăm bazele științifice și tehnologice, să contribuim la localizarea producției, cucerirea de către companiile rusești a noilor piețe în interiorul și în afara țării”, a explicat șeful statului.

  Tematic

  Putin speră la o îmbunătățire a relațiilor dintre Rusia și SUA
  Putin: Nu mi-am propus niciodată să devin președinte
  Putin și filosofia lui Hammurabi. Explicația lui Peskov
  Președintele Serbiei a anunțat data sosirii lui Putin la Belgrad
  Putin: Avangard va garanta securitatea Rusiei în următoarele decenii
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei