02:46 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Бананы

  Și mai multe banane coapte în România vor ajunge pe piețele interne și din țările vecine

  CC BY 2.0 / torbakhopper / going bananas : san francisco (2012)
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  30810

  O companie a construit camere de coacere a bananelor în oraşul de pe Bega – locul nu este ales întâmplător.

  BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Marek Szulc, directorul general al companiei, spune că din Timişoara au acces uşor în Ungaria şi Serbia şi că de acum înainte vor fi mai aproape de clienţii lor.

  Noul centru de distribuţie este dotat cu 26 de camere duble de coacere, de înaltă tehnologie „Penthouse System”, cu 44 de paleţi fiecare şi 216 de paleţi în depozite pentru banane verzi şi ananas.

  „Avem cel mai mare centru de coacere din România la dispoziţia noastră. În fiecare săptămână suntem capabili să coacem 75.000 de cutii de banane. Vom aduce în România cunoștințele și experiența noastră în domeniul bananelor pe care le-am câștigat deja în ultimii 20 de ani în afaceri. Marele nostru avantaj este înalta calitate și controlul deplin asupra lanțului de aprovizionare, care este foarte important pentru supermarket-uri, care sunt clienții noștri principali”, spune Marek Szulc, potrivit freshplaza.com

  Compania vare a investit la Timișoara este şi cel mai mare producător de tomate polonez cu o seră de 60 de hectare care are lumină artificială şi căldură pentru producţia de iarnă.

  Aceasta are, de asemenea, o companie de transport şi o reţea de benzinării şi hoteluri.  Știrile Zilei