05:18 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Mugur Isărescu

  Avocatul Piperea, atac dur la Isărescu – cine îl ţine în funcţie de 29 de ani

  © Photo: Banca Naţională a României
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  171450

  Reacţia vine ca urmare a faptului că reprezentanţii Băncii Naţionale a României nu vor participa azi la discuţia din Comisia Economică din Senat.

  BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR a transmis, astăzi, că instituţia nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie, mai întâi, de o întâlnire la Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială.

  Acesta a precizat că BNR e deschisă la dialog, însă a explicat că el consideră „că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât ce creat de domnul Zamfir, care să nu plece ce la un şir de fake-news-uri lansate peste tot”.

  Zamfir anunţase că, astăzi, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, era invitat la Comisia Economică din Senat pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în are se stabileşte indicele ROBOR pentru cei care au credite în lei, a precizat antena3.ro

  Propagandiştii îl iau în braţe pe Isărescu

  Avocatul Gheorghe Piperea spune, însă, legat de faptul că Isărescu nu a onorat invitaţia, că îl vom vedea curând în piaţă, printre protestatari.

  Mai mult, Piperea vorbeşte despre Guvernatorul BNR amintind de trecutul acestuia, mai exact de numele de cod, „Manole”, sub care s-a ascuns, înainte de 1989.

  Potrivit hotnews.ro, Isărescu se afla în evidenţele UM195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informaţii Externe.

  Piperea compară refuzului Isărescu cu cel al Laura Codruţa Kovesi, care nu a mers în Parlament pentru a da explicaţii.

  „Propagandiştii neo-sekurităţii îl iau în braţe în mod precipitat pe Manole Isărescu. În curând o să îl vedem în piaţă, la proteste, pe toate pancartele, ca înlocuitor al Slujirii în postura de războinic anti ciuma roşie. În loc de „dna e iubita mea” o să citim „bnr, iubirea mea e”. Nu de alta a refuzat Manole chemarea la raport, în Parlament – a făcut-o ca să se pună în postura Slujirii, care şi domnia sa a refuzat, cu dispreţ, să dea explicaţii în Parlament pentru problema cu sufrageria şi pentru compromiterea actului de justiţie”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook

  Cine l-a menţinut în funcţie

  Interesant este un alt aspect al postării avocatului Piperea, pentru că acesta vorbeşte despre cei care l-au menţinut în funcţie pe actualul Guvernator al BNR. Sursa citată menţionează că acest lucru nu e observat de hashtagişti.

  „Manole a stat în funcţie 29 de ani pentru că aşa a vrut PSD”, a explicat Piperea, adăugând că Isărescu, dacă va rămâne în funcţie încă alţi cinci ani, „va rămâne pentru că aşa va fi vrut PSD”.

  Care PSD este, pentru hashtagişti, „ciuma roşie”.

  Piperea se întreabă dacă va ieşi în stradă şi van Groningen, de mână cu debitorii la creditele în valută, ca data trecută, adică în februarie 2017?

  Reamintim că Steven van Groningen, CEO la Raiffeisen România, a ieşit în stradă, împreună cu soţia sa, la protestele #Rezist din februarie 2017, indignat de OUG dată de Grindeanu, prin care se modifică legislaţia penală. 

  Tematic

  Atac la Isărescu. "Băncile sunt dăunătoare, vine falimentul pricăjitului sistem"
  Predicție sumbră pentru Isărescu: "Așa a sfârșit și Ceaușescu"
  Isărescu - cum fac politică americanii, dezvăluiri fără precedent, ce vor de la România
  Isărescu refuză să explice la Senat cum stă treaba cu “cele 8 bănci”
  Recordul Euro se transformă în scandal – acuzație la adresa lui Isărescu!
  Tagurile:
  BNR, Banca Națională a României, Mugur Isărescu


  Știrile Zilei