00:42 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Vizita ambasadorului României în regiunea Kursk

  România vrea să-și dezvolte relațiile economice cu regiunea Kursk, Rusia

  © Photo: Администрация Курской области
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (200)
  23261

  Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a efectuat o vizită oficială în regiunea Kursk unde a discutat despre oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice româno-ruse.

  BUCUREȘTI, 30 ian – Sputnik. Ambasadorul României la Moscova a efectuat o vizită în Kursk, unde a avut o întrevedere cu conducerea regiunii.

  Guvernatorul interimar, Roman Starovoit a salutat călduros oaspetele român și a subliniat că cooperarea între regiunea Kursk și România cunosc o dezvoltare dinamică. Schimbul de mărfuri între regiunea rusă și România a crescut în anul 2018 de patru ori față de 2017, ajungând la 2 milioane de dolari.

  Totuși, ambele părți au căzut de acord că acest indicator este unul mic și există un potențial enorm pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale. Inclusiv, este nevoie de o promovare a produselor întreprinderilor din Kursk pe piața românească și de oferirea oportunităților mediului de afaceri din România de a-și identifica parteneri în această zonă a Rusiei.

  “Regiunea Kursk este deschisă pentru dezvoltarea tuturor formelor de cooperare, inclusiv pentru producția comună a unor mărfuri solicitate pe mai multe piețe și de creare a unor mijloace de producție de tehnologie înaltă comune, administrația regiunii fiind gata să contribuie la acest lucru”, a subliniat guvernatorul Roman Starovoit.

  O platformă pentru discutarea perspectivelor de colaborare și încheiere a unor acorduri de parteneriat ar putea deveni Forumul Economic Rus Central din iunie 2019 și Iarmarocul Korenskaya din Kurs. Starovoit a invitat o delegație din România să participe la aceste evenimente importante.

  Ambasadorul României a asigura că va participa la forum și iarmarocul regional. În cadrul vizitei oficiale din Kurs, diplomatul intenționează să viziteze și un șir de întreprinderi regionale.

  “A fost timpuri în care eram mai apropiați, însă astăzi trebuie să ne găsim din nou unul pe altul, să identificăm potențialul existent în ambele părți pentru a le conjugăm”, a declarat Vasile Soare într-un interviu oferit postului de televiziune „Seim”.

  Este cea de-a treia vizită oficială a diplomatului român în această regiune.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (200)

  Tematic

  Prima grădiniță rusească din România. Vom avea un “Deveselu cultural” (VIDEO)
  Istoricul român despre relațiile româno-ruse: „trebuie să reintre pe un făgaș firesc”
  O rețea de supermarketuri din Rusia intră pe piața României
  România și Rusia vor crea o platformă de dialog
  Relațiile româno-ruse în anul 2018: cele mai importante evenimente
  Expoziția de picturi ale unui preot român în Kemerovo, Rusia
  „Reactorul rus” va ajunge în România - VIDEO
  Actorii români vor prezenta în Rusia o piesă după nuvela lui Gogol
  Tagurile:
  Vasile Soare, regiunea, România, Rusia


  Știrile Zilei