15:25 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Lucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream

  Ungaria este interesată de gazul rusesc livrat prin Bulgaria și Serbia

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  12030

  Ungaria își exprimă interesul pentru achiziționarea gazului rusesc din Turkish Stream prin Bulgaria și Serbia, a declarat ambasadorul ungar la Moscova, Norbert Konkoly.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Ungaria este interesată de transportarea gazului rusesc din Sud și este gata să-l achiziționeze în cazul în care vor fi construite ramurile gazoductului Turkish Stream pe teritoriul Bulgariei și Serbiei, a declarat jurnaliștilor ambasadorul Ungariei la Moscova, Norbert Konkoly.

  “Budapesta este interesată de diversificarea rutelor de livrare a gazelor”, a declarat Konkoly, fiind întrebat dacă Ungaria planifică conectarea la gazoductul Turkish Stream în contextul discuțiilor despre o posibilă prelungire a gazoductului până la frontiera ungară.

  „În prezent recepționăm gaz din Rusia din Est, însă suntem interesați și de livrarea gazului din Sud, a adăugat diplomatul, atunci când vor fi construite segmentele bulgare și sârbe, Ungaria va fi gata să achiziționeze gazul”.

  Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Bulgaria își manifestă un interes pentru prelungirea Turkish Stream prin Bulgaria, cu o ieșire spre Serbia și Ungaria. Directorul general al companiei de stat sârbe “Srbijagas”, Dušan Bajatović, a declarat anterior că lucrările de construcție a gazoductului „Turkish Stream” (interconectorul de gaze) de la frontiera Bulgariei și Serbiei, până la frontiera Serbiei și Ungariei ar putea începe în martie 2019.

  “Bulgartransgaz” a anunțat pe 31 ianuarie că a luat o decizie finală cu privire la construcția conductei de la frontiera cu Turcia până în Serbia, prin care va fi livrat gazul din „Turkish Stream”. Costurile acestor lucrări se ridică la 1,4 miliarde de euro. Decizia a fost luată în urma unei licitații pentru rezervarea infrastructurii noului sistem de transportarea a gazelor, în cadrul căruia două companii au rezervat 100% din volumul de gaze. Acum, “Bulgartransgaz” urmează să semneze cu aceste companii un acord.

  Proiectul Turkish Stream presupune construcția unui gazoduct cu două ramificații cu o capacitate a câte 15,75 miliarde de metri cubi. Prima ramură este destinată livrărilor gazului pentru consumatorii turci, iar cea de-a doua – alimentării Europei de Sud și Sud-Est. Lansarea conductei este planificată pentru sfârșitul anului 2019.

  Tematic

  MAE al Ungariei acuză UE de standarde duble în raport cu Nord Stream -2
  Turkish Stream: Rusia evocă destinaţiile principale în Europa
  Putin și Erdogan – prezenți la lansarea segmentului maritim al Turkish Stream
  Serbia, dispusă să se conecteze la Turkish Stream
  Putin despre participarea Greciei la proiecte de anvergură în domeniul gazelor naturale
  Gazprom a construit 380 km ai gazoductului Nord Stream-2
  Expert rus: România nu va reuși să blocheze Nord Stream-2
  Tagurile:
  Ungaria, Rusia, gaz natural, Gazoduct, Serbia, Bulgaria, Turkish Stream
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei