11:10 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Miniștrii Afacerilor Externe ai Rusiei și Germaniei, Serghei Lavrov și Heiko Maas.

  Lavrov și Maas se vor întâlni cu mediul de afaceri al Germaniei

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  10620

  Miniștrii Afacerilor Externe ai Rusiei și Germaniei vor avea o întrevedere cu mediul de afaceri german în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai Rusiei și Germaniei, Serghei Lavrov și Heiko Maas vor participa pe 16 februarie la un mic dejun cu reprezentanții mediului de afaceri din Germania (Comitetul de Est - Asociația Europeană a Afacerilor din Europa de Est (OAOEV) ), în marja Conferinței de Securitate de la Munchen.

  “În cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen în acest an este planificată întrevederea miniștrilor afacerlor externe din ambele state cu mediul de afaceri german”, au declarat agenției RIA Novosti reprezentantul organizației, adăugând că micul dejun este planificat pentru ziua de sâmbătă, 16 februarie.

  Comitetul de Est - Asociația Europeană a Afacerilor din Europa de Est (OAOEV) propune o "nouă agendă" pentru cooperarea economică dintre Germania, UE și Rusia. 

  Businessul german: Trăim într-un secolul asiatic

  Comitetul de Est - Asociația Europeană a Afacerilor din Europa de Est (OAOEV) propune o "nouă agendă" pentru cooperarea economică dintre Germania, UE și Rusia, potrivit site-ului oficial al organizației.

  "Trăim într-un secol care nu va fi european, ci asiatic. Mai mult decât atât, vom coopera în calitate de europeni. Rusia este un partener indispensabil aici", a declarat președintele OAOEV Wolfgang Büchele în timpul prezentării unui document de 30 de pagini la Berlin, intitulat "Definirea intereselor comune - Implementarea proiectelor comune: o nouă agendă pentru relațiile economice europene-ruse".

  Scopul strategiei constă în stabilirea unor obiective comune dincolo de marile conflicte politice și de a dezvolta o nouă viziune pozitivă asupra viitorului. 

  "Pentru a modela viitorul împreună, avem nevoie de o strategie comună, o nouă agendă pentru relațiile ruso-europene", a spus Büchele.

  Documentul propune 15 subiecte principale pe care deja are loc cooperarea cu Rusia și promite un mare potențial. Acestea includ măsuri de creștere a productivității muncii, digitalizarea economiei, agricultura și de protecția mediului ambiant, explorarea spațiului cosmic, securitate energetică și materiile prime, medicină și mobilitatea.

  "În toate aceste domenii, companiile inovatoare din UE și Rusia pot colabora în elaborarea unor soluții. Și, în unele cazuri, deja fac acest lucru cu succes ", a subliniat Büchele.

  Tematic

  A fost anunțată data Summitului Franța-Rusia-Turcia-Germania
  Germania și Franța se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei
  Germania cere ca Rusia să-i întoarcă trofeele de război
  Sancțiuni? Economia Rusiei o va depăşi pe cea a Germaniei până în 2020 - raport
  Merkel: Nord Stream-2 nu va face Germania dependentă de Rusia
  Fost cancelar german: UE are nevoie de Rusia pentru a face faţă Statelor Unite şi Chinei


  Știrile Zilei