19:40 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Angela Merkel

  UE vrea să joace un rol activ în proiectul chinez "Noul Drum al Mătăsii"

  © AFP 2019 / Johanes Eisele
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  141 0 0

  Proiectul “Noii Căi a Mătăsii” este foarte important pentru Europa, iar europenii vor juca un rol activ în el, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

  BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că proiectul Noul Drum al Mătăsii este foarte important și europenii vor să joace un rol important în el.

  “Consider că proiectul Noua Drum al Mătăsii este foarte important. Noi, europenii, vrem să jucăm un rol activ în acest proiect și vom participa. Acest lucru trebuie să presupună o anumită reciprocitate”, a declarat Merkel după întrevederea cu președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Chinei, Xi Jinping, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în ajunul summitului UE – China, care va avea loc la Bruxelles.

  “Proiectul în sine reprezintă o vizualizare foarte bună a ceea ce determină interdependența și interconexiunea noastră reciprocă”, a adăugat cancelarul.

  Concepția „One Belt, One Road” este o inițiativă internațională a Chinei de perfecționare a actualelor și crearea unor noi rute comerciale și de transport, care vor conecta peste 60 de țări din Asia Centrală, Europa și Africa, contribuind la dezvoltarea relațiilor comerciale între ele și China. Ideea formării unei centuri economice a Drumului Mătăsii a fost înaintată de Xi Jinping, fiind enunțat în premieră în cadrul unei vizite la Astana, Kazahstan, în septembrie 2013.

  Sâmbătă trecută, în cadrul unei vizite în Italia, Xi Jinping a semnat cu premierul italian, Giuseppe Conte, un tratat prin care Italia devine prima țară din G7 care se alătură proiectului "Noul Drum al Mătăsii".

  Tematic

  China se extinde în Europa dacă UE nu ridică sancţiunile anti-ruseşti
  De ce UE nu are un loc la masa marilor puteri, alături de Rusia, SUA și China
  Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
  China și Germania, alianță împotriva SUA? O nouă etapă în războiul comercial
  Reacții din întreaga lume după drama și ieșirea Vioricăi Dăncilă – Germania, Italia, China
  China, înfuriată pe politica Franței și Germaniei
  China a comentat presiunile SUA asupra Germaniei în problema Huawei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei