04:20 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Roni

  De azi, pensionarii primesc bani mai mulți – anunțul ministrului Muncii

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  708682

  În urma recalculărilor pensiilor din grupele I și II de muncă, zeci de mii de pensionari vor primi venituri mai mari chiar și cu 4000 de lei.

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Budăi, ministrul muncii, a făcut un anunț care va bucura, cu siguranță, pensionarii din România. Acesta a precizat că plata pensiilor pe luna aprilie se va face începând de luni și că zeci de mii de pensionari vor primi pensiile recalculate.

  Demnitarul a explicat că, până pe 15 aprilie 2019, toți pensionarii își vor primi banii, indiferent de forma de plată.

  ”Într-adevăr, sunt creșteri spectaculoase pentru cei din grupele I și II de muncă, cărora nu li s-a acordat punctaj. Sunt peste 33.000 de decizii deja expediate, majoritatea din ele sunt deja și puse în plată”, a precizat Marius Budăi, potrivit realitatea.net

  Sursa citată a adăugat că le mulțumește colegilor de la Casele de pensii fiindcă se află în dinamica dorită și a explicat că s-a lucrat intens.

  ”Acea majorare de la 1 septembrie, în ciuda declarațiilor panicoase ale colegilor din Opoziție, banii sunt prinși în buget”, a punctate ministrul Muncii.

  Pensionarii care au primit deja decizia de recalculare vor primi mai mulți bani începând din această lună.

  Majorările sunt, așa cum a precizat și ministrul Muncii, substanțiale, fiind vorba despre sume cuprinse între 2000 și 4000 de lei.

  La această recalculare au avut prioritate persoanele cu vârsta peste 70 de ani și cei care intră acum în pensie.

  Tagurile:
  Ministrul Muncii, Pensionari, Pensii
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei