22:19 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Hezbollah

  Șoc în ziar celebru: Bani din speculaţii de la Bucureşti ar susține organizaţii teroriste!

  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  43850

  ”La Hezbollah acasă vin bani din piaţa noastră de capital - vom prezenta istoricul şi planul de atac al grupului de interese constituit de personajul prezentat”

  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prestigiosul cotidian “Bursa” a publicat o amplă ”investigație”, spectaculos documentată, din care ar rezulta concluzii absolut îngrijorătoare! Din articolul ”La Hezbollah acasă vin bani din piaţa noastră de capital”, reiese că un cetăţean româno-libanez, Najib Lakis, ar fi suspectat că, prin firme listate la Bucureşti şi printr-o filieră multinaţională de societăţi (se dă o listă impresionantă), alimentează gruparea extremistă şiită Hezbollah, al cărei fief este chiar localitatea de care ar fi legată originea familiei afaceristului!

  În articolul de fond al prestigioasei publicații financiare, Lakis este acuzat că şi-ar fi ascuns parțial biografia şi ar fi prezentat acte de studii dubioase! Mai mult, se afirmă că aceste aspecte au fost tratate cu ”o incredibilă indolenţă” de autorităţile de resort, de ”responsabilii securităţii Bursei şi pieţei financiare” – adică de Autoritatea de Supraveghere Financiară și, desigur, de alte instituții care au în atribuții în domeniul acesta și în zone conexe.

  Despre Najib Lakis se știe un jucător important al bursei de la Bucureşti, o figură proeminentă a pieţelor financiare din România. Din documentarea sursei citate, aflăm că ar fi făcut şi ar face parte din structura acţionariatului unor Societăţide Investiţii Financiare, (SIF) conglomerate de active, constituite la începutul anilor 90 ca succesori ai Fondurilor Proprietăţii Private înfiinţate după Revoluţia din 1989.

  Autorul reamintește că Najib Lakis, împreună cu Dragoş Bîlteanu, supranumit “Țarul SIF-urilor”, a fost arestat în decembrie 2014 de către DIICOT, fiind învinuit şi trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni care au dus la prejudicierea societăţilor SIF 1 Banat-Crişana SA şi SC Industrialexport SA cu mai multe milioane de euro.

  Cei doi au fost condamnaţi de instanţa de fond, în urma unui acord de recunoaştere a faptelor, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în data de 8 februarie 2019. Dar, ciudat, cele două firme păgubite nu s-au constituit parte civilă şi n-au întreprins niciun demers pentru recuperarea prejudiciului, deşi acesta a fost constatat legal şi recunoscut de cei doi făptaşi iar numiţii făptuitori suntm probabil, solvabili.

  Numele lui Lakis a fost prezent în mass media românească îm mod constant, în ultimii ani, fiind asociat cu numeroase nume de personaje şi afaceri controversate. O simplă căutare pe Google… te pune pe gânduri!

  În concluzie, un text plin de implicații foarte grave, care poate produce nu doar un șoc pe piața de capital, dar și reverberații la nivel internațional – iar publicarea în ”Bursa”, ziarul oamenilor de afaceri, condus de cunoscutul jurnalist și analist Florian Goldstein, ei bine, asta spune multe! Și, atenție, e cu continuare:

  ”În numărul de mâine vom prezenta istoricul şi planul de atac al grupului de interese constituit de personajul prezentat astăzi - Luni vom desăvârşi lucrarea de documentare şi vom trage concluziile definitive”, se precizează în primul episod al ”investigației”. 

  Tematic

  Recolta masivă de grâu în România, Rusia și Ucraina afectează bursa din Chicago
  Cel mai important cotidian financiar românesc titrează: "Bursa e pe moarte"
  Grupul Purcari, la bursa din București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei