10:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Daniel-Cătălin Zamfir

  Daniel Zamfir anunță victoria contra minciunii Băncii: ”Nu mor caii când vor câinii”

  © Photo: Antena3
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  3313160

  Senatorul Zamfir: ”Sunt convins că BNR în înțelegere cu unele bănci vor face tot posibilul să arate că e degeaba tot efortul nostru”

  BUCUREȘTI, 2 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Ancheta Comisiei Economice a Senatului  a dat rezultate! De mâine, ROBOR-ul MINCINOS, VA FI ISTORIE!”.

  Asta anunță senatorul Daniel Zamfir, campionul bătăliilor împotriva dictaturii băncilor: de azi noul indice care afectează ratele românilor cu credite in lei, ”va fi calculat pe baza tranzacțiilor efectuate și nu a cotațiilor impuse de BNR”.

  ”N-am să renunț nici în ruptul capului să cred că trebuie să facem dreptate până la capăt”, spune Zamfir, conștient că vor fi greutăți în continuare.

  Noul indice TREBUIE sa se aplice și celor peste un milion de romani care au credite în derulare – arată Zamfir.

  ”Sunt convins că BNR în înțelegere cu unele bănci vor face tot posibilul să arate că e degeaba tot efortul nostru”, scrie foarte conștient de realitate senatorul. ”Vă asigur, însă, că asta e soluția corectă”.

  Iar pe termen mediu și lung, ”categoric ratele românilor vor scădea!”, ne asigură senatorul ALDE, atrăgând atenția supra unui alt succes al demersului său și al Comisiei senatoriale:

  ”E ceva transparent și nu ceva rezultat dintr-un telefon amenințător dat de eternul Cinteza de la BNR...”, scrie senatorul Daniel Zamfir, pe Facebook

  Tot în sensul bătăliei împotriva abuzurilor băncilor atrage atenția asupra deciziei CCR, care a declarat neconstituționala Legea plafonării dobânzilor ”pentru că nu a fost suficient motivată și că lipsește avizul Consiliului Economic și Social”.

  ”Acest aviz e unul consultativ despre care aflăm din motivarea CCR că a dispărut”, arată Zamfir. ”În fine, vă asigur că vom face o expunere de motive cu toate justificările posibile”.

  Vom verifica acum și avizul CES, declară Zamfir, care se bazează pe susținerea politică.

  ”Pentru că există voința politică a alianței PSD-ALDE voi redepune săptămâna viitoare legea în Parlament care va fi votată pe repede înainte”, declară Daniel Zamfir.

  Iar mesajul final pentru cei aflați în bătălia cu băncile este… ”Nu mor caii când vor câinii!”

  Tematic

  Daniel Zamfir, o nouă probă de curaj politic: face praf reprezentantul Bruxelles-ului!
  Decizie șoc, Daniel Zamfir: ”Gata, oprim aici, prezint scheletele - îi înfundă total!”
  Daniel Zamfir dejoacă o manevră de ultimă oră a BNR și PNL: ”Vom merge până la capăt!”
  Zamfir, veste bună pentru mii de români cu credite în lei
  Tagurile:
  Bănci, Daniel Zamfir
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei