10:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Razvan Cuc

  Răzvan Cuc - declarație curajoasă către străini: ”Munciți în România, respectați-ne!”

  © Photo: Facebook / Razvan Cuc
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  695100

  ”Domnilor, nu vă mai jucați! Cât timp munciți în România mergeți după regulile de aici! Mai bine am lucra cu firmele românești”

  BUCUREȘTI, 2 mai - Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut aseară o declarație extrem de curajoasă, evidențiind o practică dubioasă la care recurg firmele de construcții din străinătate după ce câștigă majoritatea lucrărilor mari din România. O practică pe care românii nu o folosesc!

  ”Din punctul meu de vedere, mult mai bine am lucra cu firmele românești, le putem monitoriza mai bine”, a spus ministrul, precizând: „Claim-ul, acei bani nemunciți, suplimentari față de ce este în contract, constructorii români nu fac aceste solicitări”.

  Ministrul e ferm: ”Ai venit în România, ai semnat un contract și ți-ai asumat, nu e normal să te chem să îți spun eu că trebuie să ai pe șantier 100 de basculante”. Iar ministrul e ferm pentru că, în noul său mandat, a bătut cu pasul mai multe șantiere importante.

  ”Le-am spus constructorilor: ”Domnilor, nu vă mai jucați! Cât timp munciți în România mergeți după regulile de aici! Doi, nu vă bateți joc de subcontractori”, a declarat Răzvan Cuc la Antena 3.

  Iar ca o concluzie la această intervenție, ministrul Transporturilor a transmis un mesaj ferm: ”Firmele care nu-și respectă angajamentele să fie excluse de la licitații timp de 2 ani de zile”.

  În plus, ministrul Răzvan Cuc a anunțat că a primit de la Bruxelles un mesaj că va fi tăiată finanțarea europeană pentru tronsonul de autostradă Lugoj-Deva dacă… nu se va construi un pasaj pentru trecerea urșilor, o cheltuială de circa 180 de milioane de euro!

  ”M-am dus la fața locului în 2017 - mi-au spus că nu e niciun urs pe aici să treacă”, spune ministrul. ”Am primit un mesaj foarte clar, că dacă nu ții cont de pasaje, ți se taie finanțarea pentru întreg tronsonul Lugoj-Deva”.

  Concluzia, spune ministrul, este că ca trebuie să merg pe ”proiectul acesta nou pentru ursi”. Pasajul costă 180 milioane de euro suplimentar, a precizat ministrul. ”Unii români de acolo au avut o agenda”, a completat Răzvan Cuc.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei