10:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Centrala Nucleară de la Cernavodă

  Centrala nucleară Cernavodă: Astăzi va fi oprit reactorul 2

  © Photo: Facebook / Nuclearelectrica Oficial
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  10920

  Reactorul 2 al centralei nucleare Cernavodă va fi oprit astăzi, la ora 11.00, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

  BUCUREŞTI, 3 mai - Sputnik. Este vorba de o oprire planificată acum 24 de luni pentru şucrări de mentenanţă care vor dura 32 de zile. Astfel, unitatea doi a Centralei urmând să fie deconectat de la sistemul energetic naţional la ora 11:00.

  "Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare", menţionează Nuclearelectrica, într-un comunicat de presă.

  În această perioadă vor fi efectuate activităţi din programul de mentenanţă preventivă şi corectivă, programul de inspecţii, cel de de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, precum şi programul de implementare modificări, potrivit Agerpres.

  "Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei