10:21 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Euro

  Veste bună pentru aceşti români: vor primi un voucher de 5000 de euro – ce trebuie să facă

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  330 0 0

  Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat luni seara că cinci mii de români care beneficiază de servicii de consiliere pentru încurajarea angajării vor putea beneficia de sprijin financiar substanţial.

  BUCUREŞTI, 14 mai – Sputnik, Doina Crainic. Marius Budăi a anunţat că, printr-un program iniţiat de minister, cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de consiliere din partea agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă pentru încurajarea ocupării vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unui voucher de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces în vederea angajării.

  De asemenea, circa 200 de angajatori vor primi subvenţii pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi.

  Totodată, ministrul Muncii a anunţat că au fost semnate 44 de contracte pentru construirea unor locuinţe protejate, centre de tip respiro şi centre de zi în valoare de 55 de milioane de lei destinate adulţilor cu dizabilităţi.

  Ministrul a amintit că, prin proiectul cu fonduri europene Team-UP, vor fi angajaţi încă 4.000 de asistenţi maternali profesionişti pentru copiii cu dizabilităţi, asistenţi care vor beneficia şi de formare profesională. De asemenea, şi cei 11.000 de asistenţi maternali deja angajaţi vor beneficia de formare profesională. Programul se va derula până în 2023 şi are o valoare totală de 569 de milioane de euro. O treime din asistenţii maternali formaţi şi angajaţi se vor ocupa exclusiv de copii cu dizabilităţi.

  De asemenea, au fost semnate contracte cu fonduri europene şi pentru construcţia a 8 case de tip familial pentru copii instituţionalizaţi din care patru sunt pentru copii cu dizabilităţi: două în Constanţa, una în Buzău şi una în Timişoara.

  „Pe acest model al asistenţilor maternali pofesionişti căutăm soluţii şi pentru asistentul personal al persoanelor cu dizabilităţi. Căutăm o linie de finanţare. Suntem în discuţii cu Ministerul Fondurilor Europene să identificăm acea măsură de formare şi salarizare. Vrem să formăm însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi pentru a le crea o mai mare competenţă în aceste domenii”, a adăugat ministrul, citat de România TV

  Tagurile:
  Români, Vacanță, Voucher
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei