17:49 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  21211

  Directorii Gazprom și OMV au discutat la Moscova despre cooperarea bilaterală și procesul realizării proiectului Nord Stream – 2.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik. Șeful Gazprom, Alexei Miller și șeful companiei austriece OMV, Rainer Seele, au discutat marți, în cadrul unei întrevederi la Moscova, despre mersul procesului de realizare a proiectului Nord Stream – 2, se spune într-un comunicat al companiei ruse.

  În cadrul întrevederii s-a discutat despre actualele direcții ale cooperării. În special, cele două părți au abordat problema livrării gazului rusesc în Austria. S-a menționat că în 2019 exportul gazului în această țară continuă să crească, înregistrându-se o dinamică activă. Astfel, dacă în ianuarie – aprilie, potrivit unor date preliminare, livările au crescut cu 20,5 la sută, comparativ cu perioada similară a anului 2018, atunci în perioada 1 – 20 mai, cu 44 la sută, a specificat Gazprom.

  “Un subiect abordat aparte a fost mersul lucrărilor de realizare a proiectului Nord Stream – 2. În prezent, în Marea Baltică au fost instalate 1290 kilometri ai gazoductului, ceea ce reprezintă 52,6 la sută din lungimea totală”, se spune în comunicat.

  OMV AG este principalul partener al Gazprom în Austria. Companiile cooperează, în special, în domeniul extracției, transportării și livrării a gazului. În iunie 2018, cele două părți au semnat un acord de prelungire a actualului contract între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH de livrare a gazului rusesc în Austria până în 2040. În octombrie 2018, Gazprom și OMV au semnat un memorandum de cooperare strategică.

  Tematic

  Merkel anunță victoria Germaniei în cazul Nord Stream-2
  Parlamentul European cere stoparea Nord Stream -2
  Ministrul rus: Nord Stream – 2 va fi realizat conform directivei UE a gazelor
  Putin: SUA luptă împotriva Nord Stream – 2, proiect convenabil Europei
  Mike Pompeo: Nu am reușit să convingem Europa să renunțe la Nord Stream-2
  Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
  SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
  Tagurile:
  Nord Stream 2, Austria, Nord Stream 2, Gazprom, Moscova

  Știrile Zilei