02:12 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Navă militară

  Lovitură puternică pentru România – va fi din nou pe harta construcțiilor navale

  © Photo: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  38742

  Vești bune pentru țara noastră – șantierul naval de la Mangalia va construi pe viitor nave de croazieră, nave destinate transportului de pasageri și nave offshore.

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Șantierul Naval Mangalia a încheiat o serie de contracte care vor pune din nou țara noastră pe harta constructorilor de nave.

  La Șantierul Naval Mangalia va fi realizată o navă de croazieră – în fapt, un mega iaht de 155 de metri pentru călătorii de lux în toată lumea.

  Contractul pentru acest proiect a fost semnat cu SeaDream Yacht Club din Norvegia. Prin acest proiect, grupul Damen intră pe piața vaselor de croazieră.

  Iahtul va fi construit în întregime construit la Șantierul Naval Damen Mangalia.

  Tot în Șantierul Naval Damen Mangalia, muncitorii români vor construi vase de transport și o navă complexă pentru exploatații offshore, cu o capacitate de încărcare de peste 10.000 de tone, notează dcbusiness.ro

  Chris Groninger, managing director al Șantierului Naval Mangalia a explicat, pentru sursa citată, că potențialul șantierului este imens și reprezintă baza ca Damen să își realizeze ambițiile pe termen lung de a construi nave mari, complexe, în special pentru sectorul de croazieră, de nave de transport pasageri și offshore energetic.

  ”Șantierul oferă oportunități nu doar pentru grupul Damen, ci și pentru personalul din construcții navale și pentru industria maritimă românească în ansamblu”, a punctate Chris Groninger.

  Tagurile:
  Construcții, lovitură, Nave, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei