02:21 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Centrul Rockefeller. New York

  Rockefeller vinde proprietățile din România – motiv neașteptat

  © Sputnik / Екатерина Чеснокова
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  33730

  Fondul de investiții Europa Capital, partea europeană a gigantului americano-japonez The Rockefeller Group International, își lichidează activitatea din țara noastră.

  BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Pe piața locală, compania activează prin intermediul fondului Europa Emerging Fund, inițiat în 2007. Durata de viață s-a terminat zece ani mai târziu.

  Investitorul a început, încă de anul trecut, procesul de vânzare a proprietăților gestionate prin acest fond, care a avut la dispoziție 164 de milioane de euro pentru investițiile imobiliare orientate cu precădere către România și Bulgaria.

  Deși numele este unul extrem de cunoscut la nivel mondial, nu a fost suficient pentru a aduce profit în România.

  Până la finalul perioadei de investiții, care s-a încheiat în primăvara anului 2014, managerii fondului au reușit să plaseze 130 milioane de euro din suma atrasă de la acționari, aproximativ jumătate fiind absorbită de piața românească, informează profit.ro

  De asemenea, toate investițiile făcute în România au fost prin intermediul unor parteneriate.

  Dintre toate parteneriatele încheiate, unicul de pe urma căruia s-a dezvoltat ceva a fost cel cu RPF Development, alături de care Europa Capital a inițiat ansamblul rezidențial Vitan Residence 2 din București, cu 390 de apartamente și a început construcția ansamblului rezidențial Tineretului Park pe un teren de aproape 6000 de metri pătrați.

  După ce s-a construit primul bloc, cu 63 de apartamente, în 2018, RPF Development răscumpără întregul proiect. Parteneriatul a fost rupt.

  Menționăm că The Rockefeller Group a fost fondat în anul 1928 de John D. Rockefeller Jr., fiul fondatorului Standard Oil. În 1989, corporația japoneză Mitsubishi Estate a devenit acționarul majoritar al companiei, iar în 2010, Rockefeller Group International a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al  Europa Capital. Din 1995, când s-a lansat, Europa Capital a inițiat 10 fonduri imobiliare și a realizat peste 130 de tranzacții care însumează peste 11,3 miliarde de euro în 20 de țări europene.

  Tagurile:
  România, proprietăți, David Rockfeller
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei