15:28 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Declarația anuală de venit

  Nou tip de hoție: autoritățile, în alertă – avertisment pentru români

  © Photo: Agenția Națională de Administrare Fiscală
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  160 0 0

  Contribuabilii români sunt puși în gardă de Agenția Națională de Administrare Fiscală – mare grijă zilele acestea, pericol de fraudă.

  BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Indiferent că sunteți persoană fizică sau juridică, nu deschideți acest sms sau e-mail. Avertismentul vine din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

  Despre ce este vorba? Prin acel sms sau e-mail, persoanele fizice sau juridice sunt informate că pot primi bani de la ANAF.

  Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora, informează ANAF

  Instituția roagă contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primate și, totodată, le reamintește că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro.

  Nu este pentru prima dată când ANAF transmite avertismente către populație.

  De multe ori, cei care doresc să înșele populația și să obțină foloase necuvenite folosindu-se de numele ANAF recurg chiar și la amenințări, mai mult sau mai puțin voalate. Un exemplu în acest sens îl constituie  situație petrecută anul trecut, când ANAF a atras atenția asupra unei posibile fraude petrecută în numele său. Contribuabilii primeau un sms în care erau informați că numărul lor de telefon este folosit pe internet pentru promovarea de meditații și erau îndemnați ca, într-un anume interval de timp, să se prezinte la ANAF pentru a depune documentele de autorizare.

  Destinatarul mesajului era avertizat că evaziunea fiscală se pedepsește cu închisoarea.  Știrile Zilei