02:46 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  3403216

  Guvernatorul Băncii Naționale a României a explicat că principalul mandat al instituției pe care o conduce este ca România să renunțe în următorii ani la moneda națională și să treacă la euro.

  BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. După ce parlamentul a numit, în ședință comună, membrii noului Consiliu de Administrație al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR a declarat că acesta are inclusiv mandatul de a pregăti intrarea țării noastre în zona euro.

  Isărescu a explicat că este un consiliu în care se îmbină continuitatea cu noutatea, tinerețea cu experiența și despre care el crede că acest nou consiliu va depune toate eforturile și întreaga capacitate profesională pentru îndeplinirea mandatului care este încredințat.

  ”Mandatul nostru este stabilit de legile bancare, de legea Băncii Naționale, dar aș adăuga că avem și un mandat nou, hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care BNR, împreună cu Guvernul, cu reprezentanții partidelor politice și cu Academia Română, cu sprijinul Președinției, a lucrat”, a declarat Guvernatorul BNR, potrivit capital.ro.

  Acesta a adăugat că este vorba despre un mandate ambițios, cu multe provocări, însă vor depune întreaga capacitate pentru a-l duce la bună îndeplinire.

  Tematic

  Daniel Zamfir e de neclintit: Motivele clare pentru care se opune lui Isărescu!
  ”Pact pentru Isărescu” - propus de un celebru și controversat om politic!
  Isărescu nu vrea ca salariile să crească – motivul, incredibil!
  Tagurile:
  bani, Anunț, Mugur Isărescu

  Știrile Zilei