08:20 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Ministrul Energeticii al Rusii, Alexandr Novak

  Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019

  © Sputnik / Евгения Новоженина
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  15540

  Rusia este gata de negocieri trilaterale cu Ucraina și UE în problema tranzitului gazelor rusești prin teritoriul ucrainean după 2019.

  BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. Rusia est gata să participe la negocierile trilaterale cu Ucraina și Comisia Europeană în problema gazelor în prima jumătate a lunii septembrie, data exactă urmând să fie stabilită în viitorul apropiat, a declarat jurnaliștilor ministrul Energeticii al Rusii, Alexandr Novak.

  Angela Merkel și Vladimir Putin
  Пресс-служба Президента РФ

  „Nu am avut, deocamdată, niciun contact (cu noul ministru al Ucrainei n.r.). În ceea ce privește data, avem o invitație din partea vicepreședintelui Comisiei Europen, domnul Šefčovič. Ar putea fi vorba de 16 sau o altă dată. Vom discuta. Cred că vom coordona acest lucru în viitorul apropiat”, a spus Novak.

  “Suntem gata să ne întâlnim în prima jumătate a lui septmbrie. Pur și simplu, avem deja un grafic: Congresul Mondial Energetic din Abu Dhabi și alte evenimente. Trebuie să alegem o perioadă car ar conveni tuturor”, a adăugat ministrul rus.

  Anterior, RIA Novosti a anunțat, cu referință la surse din Comisia Europeană, că Rusiei și Ucrainei li s-a propus mutarea datei, de pe 16 pe 22 septembrie, a întrevederii trilaterale în problema continuării tranzitului gazului rusesc în UE prin Ucraina după 2019.

  Tematic

  Ucraina și Moldova visează la gaz rusesc din România
  Vești proaste: se scumpesc gazele pentru populație
  Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, gaz, tranzitare, Rusia, Ucraina


  Știrile Zilei